24.1.2017

Kaikki päättyy aikanaan – Bernie Ecclestone ulos F1-piireistä

Bernie Ecclestone

Formula 1:n keisarina pidetty Bernie Ecclestone on omien sanojensa mukaan syrjäytetty sarjan johdosta.

Rata-autoilun kuninkuusluokkaa vuosikymmenet hallinnoinut Bernie Ecclestone (86) on joutunut syrjään Formula 1:siä hallinnoivasta Formula One Groupista. Muutos on osa yrityskauppoja, joissa yhdysvaltalainen Liberty Media ostaa määräävän aseman Formula One Groupista noin 4,16 miljardilla eurolla. Asiasta kertoi ensimmäisenä saksalainen Auto Motor und Sport.

Virallista ilmoitusta Ecclestonen syrjäyttämisestä ei ole saatu, mutta teräväkielinen englantilainen kertoi asiasta itse.
– Minut syrjäytettiin tänään. Tämä on virallista. En enää pyöritä yhtiötä. Pestini on annettu Chase Careylle, Ecclestone kommentoi.

Ecclestonen mukaan hänelle tarjottiin kunniapresidentin virkaa, kertomatta sen tarkemmin ottaako hän viran vastaan ja mitä siihen mahdollisesti sisältyy.

– Työpäivistäni toimistolla tuli juuri paljon hiljaisempia. Ehkä käyn osakilpailussa joskus. Minulla on paljon ystäviä Formula 1:ssä ja minulla on vielä varaa käydä katsomassa kisoja, Ecclestone maalaili tulevaisuuttaan.

Liberty Media asetti aiemmin Rupert Murdochin mediaimperiumista tutun Chase Careyn Formula One Groupin puheenjohtajaksi, mutta nyt Carey näyttää saaneen haltuunsa myös toimitusjohtajan tehtävät. Liberty Median odotetaan nimittävän samalla Formuloille myös uuden kaupallisen päällikön, vahvimman ehdokkaan ollessa entinen ESPN-päällikkö Sean Bratches. Urheilupuolen päälliköksi ollaan kaavailtu puolestaan Mercedekseltä ja Ferrarilta tuttua Ross Brawnia.

Toisen maailmansodan jälkeen moottoripyöräkauppiaaksi ryhtynyt Ecclestone nousi Formuloihin 1950-luvulla managerina ja tallipäällikkönä. Ecclestonen matka Formuloiden ylivaltiaaksi alkoi 1970-luvulla tallien ja kansainvälisen autourheiluliitto FISA:n kinastellessa F1-sarjan kaupallisista oikeuksista.

Lähde: Autosport, MTV Kuva: Getty Images / Red Bull

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat