11.7.2024

Päivän kuva: Tuulennaukujat tulivat Tallinnaan, seuraavaksi Turkuun

Kuva Marko Jokela

Tall Ships Races -kilpailun näyttävät purjealukset valtasivat Tallinnan satamat.

Liettuan Klaipedasta käynnistyneen Tall Ships Races -kilpailun toisena etappisatamana oli Helsinki, nyt tämän viikonvaihteen ajan on Tallinnan vuoro. 

Itämerellä joka neljäs vuosi järjestettävä nuorisopurjehdustapahtuma keräsi neljän päivän aikana yli 400 000 kävijää Helsingin keskustaan.

Näyttävät purjealukset eri puolilta maailmaa ovat ihasteltavina ja tutustuttavina Tallinnassa sunnuntaihin asti. Yksi odotetuimpia tapahtumia on kaupungin halki kulkeva riemukas, äänekäs, värikäs ja karnevalistinen miehistöparaati. Kulkue lähtee perjantaina iltapäivällä Vana-Kalamajasta kohti lentosatamaa.

Tallinnassa aluksiin ja lukuisiin tapahtumiin voi tutustua vanhansataman, lentosataman ja Noblessnerin sataman alueilla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tuulen voimin Turkuun

Purjealuksiin voi tutustua vielä Suomessakin, sillä seuraava kohdesatama Tallinnan jälkeen on Turku, sitten Ahvenanmaan Maarianhamina.

Kun kookkaat purjealukset kävivät edellisen kerran Turussa vuonna 2017, keräsi tapahtuma huimat puoli miljoonaa kävijää. Turussa on tarjolla ohjelmaa Aurajoen rannassa ja Turun keskustan tuntumassa. Tapahtuman keskiössä, myös maantieteellisesti, on merimuseo Forum Marinum - kiehtova käyntikohde itsessään.

Turussa alukset vierailevat 18.–21. heinäkuuta. Lisää tapahtumasta: https://tallshipsturku.fi

Maarianhaminaan alukset saapuvat 24. heinäkuuta.

Tuulen voimin Itämerta kyntävän kilvan viimeinen legi eli osuus päättyy Puolan Szczeciniin elokuussa.

Kookkain alus 108-metrinen

Suurten purjelaivojen kilpailussa on mukana yli 60 purjealusta. Suurin tuulennaukujista on puolalainen Dar Mlodziezy -fregatti, jolla on mittaa 108 metriä. Aluksia on eri Euroopan maiden lisäksi ison veden tuolta puolen kuten Ecuadorista ja Brasiliasta.

The Tall Ships Races on toki ”kilpapurjehdus” mutta eritoten tapahtuma, jonka tarkoituksena on edistää nuorten koulutusta ja yhteistyötä kansallisuuteen, kulttuuritaustaan, uskontoon tai sosiaaliseen taustaan katsomatta. Alusten matkassa on yli tuhat nuorta. Miehistöt vaihtelevat satamien välillä.

Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1956. Itämerelle purjealukset tulevat joka neljäs vuosi.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat