25.4.2016

POP Vakuutukselta uusi tuote vähän ajaville ja kakkosautoihin

Uusi vakuutustuote tuo Pohjoismaista tutun hinnoittelun alle 15 000 kilometriä vuodessa ajaville.

POP Vakuutuksen uusi POP Auto Kilsa -autovakuutustuote tuo ajokilometreihin perustuvan vakuutusmallin Suomeenkin. Suurin uutuus vakuutustuotteessa on se, että myös liikennevakuutusmaksun suuruus määräytyy ajettujen kilometrien mukaan. Aiemmin ainakin IF on jo hyödyntänyt kilometritietoa vapaaehtoisen kaskovakuutuksen hinnoittelussa.

POP Auto Kilsa on suunnattu alle 15 000 kilometriä vuodessa ajaville sekä talouden kakkosautoille. POP Vakuutus on laskenut Trafin ja Autoalan tiedotuskeskuksen tilastojen perusteella, että Suomessa on yli puoli miljoonaa taloutta, joissa on kakkosauto. Kakkosautoista noin 65 prosentilla ajetaan alle 15 000 kilometriä, jääden alle keskimääräisen suomalaisen 16 000 kilometrin vuotuisen ajomäärän. Vakuutusyhtiö arvioikin nyt, että ajokilometrien vähäinen määrä vaikuttaa vahinkoriskiin.

– POP Vakuutus tuo markkinoille uuden POP Auto Kilsa -tuotteen alle 15 000 kilometriä ajaville. On täysin oikeudenmukaista, että vähän ajavat saavat helpotusta vakuutusmaksuihinsa sillä fakta on, että vähemmän ajokilometrejä mittariinsa kerryttäville sattuu vähemmän vahinkoja. Voidaan ajatella niin, että vähän ajavat ovat tähän asti maksaneet paljon ajavien vahinkoja omissa vakuutusmaksuissaan, toteaa POP Vakuutuksen Jani Engberg.

Vakuutusyhtiön omassa esimerkissä noin 10 000 kilometriä vuodessa pääkaupunkiseudulla ajava 39-vuotias nainen säästäisi Auto Kilsalla noin 19% verrattuna perinteiseen autovakuutukseen. POP Vakuutus korostaa, että alhaisemmasta hinnasta huolimatta Auto Kilsan vakuutusturvasta ei ole karsittu.

– Haluamme vakuutusten hinnoittelun olevan läpinäkyvää ja reilua eli kertoa asiakkaillemme, mistä heidän vakuutustensa hinnat muodostuvat, Engberg jatkaa.

Mikäli arvio vuotuisesta ajomäärästä myöhemmin muuttuu, voi muutoksen tehdä POP Vakuutuksen verkkopalvelussa.

Lähde: POP Vakuutus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat