3.10.2017

Sähköpyörälle oma satula: Selle Royal eZone

BMW Designworks Selle Royal eZone

BMW Designworks ja Selle Royal lyöttäytyivät yhteen ratkomaan sähköpyöräilijän satulavaatimuksia.

BMW Designworks ja Selle Royal lyöttäytyivät sähköpolkupyöräilijän asialle sen jälkeen, kun merkkien tekemässä tutkimuksessa havaittiin pyörän satulan vaativan merkittäviä muutoksia verrattuna tavalliseen polkupyörään. Tutkimustulosten pohjalta yhtiöt suunnittelivat myös vaatimukset täyttävän eZone-sähköpyöräsatulan.

BMW Designworks Selle Royal eZone

Italialainen pyörien satuloita valmistava Selle Royal lyöttäytyi projektissa yhteen BMW-ryhmään kuuluvan Designworks-muotoilustudion kanssa. Yhteistyössä tehty tutkimus satulaan kohdistuvista ongelmista sähköpyöräilyssä on valmistajien mukaan eräs ensimmäisistä koko alalla.  Sähköpyöräilijöihin kohdistuu ajaessa tavallisesta poikkeavia voimia ripeissä kiihdytyksissä, äkillisissä vaihteenvaihdoksissa ja äkkijarrutuksissa. Yhtiöiden mukaan myös liikennetutkimuksissa on paljastunut, että tavallisen lättänän satulan päältä luiskahtaminen on suurin syy sähköpyöräilijöiden onnettomuuksille.

– Designworksin kanssa tekemämme tutkimuksen suuri löytö oli, että miten erilaisia sähköpyörän ominaisuudet ovat verrattuna tavallisiin polkupyöriin. Tämä sai meidät ajattelemaan koko tuotteen uudelleen. Puskimme alan asiantuntimuksen rajoja alalla kehittääksemme täysin uudentyyppisen satulan, joka olisi erilainen kaikkiin muihin tuotteisiin nähden. Hämmästyttävän projektin tulos on eZone. Ja tämä on vasta alkua, kiteytti markkinointipäällikkö Lara Cunico Selle Royalelta.

Uusi alueisiin perustuva eZone-satula on suunniteltu antamaan varmuutta ja siten myös vapautta sähköpyörällä ajamiseen. Alueet on suunniteltu varta vasten esimerkiksi kiihdytyksen tai jarrutuksen vaatimuksiin. Satulan takaosaa on korotettu, ettei siitä luiskahtaisi taaksepäin kiihdytyksissä. Satulan kärki on puolestaan lyhyempi helpompaa nousemista varten. Siivet antavat pyöräilijälle lisää kontrollia ja kolmiulotteinen geelirakenne vähentää pyöräilijään kohdistuvia painehuippuja jopa 40%. Satulan lasikuitukahvasta pyörää on helpompi hallita myös taluttaessa.

BMW Designworks Selle Royal eZone

Selle Royal eZone saapuu myyntiin lokakuussa 2017 osoitteessa selleroyal.com ja valituilla Selle Royal -jälleenmyyjillä. BMW puolestaan muistuttaa, että satula sopii erityisen hyvin sen Active Hybrid e-Bike -sähköpolkupyörän kaveriksi.

Lähde ja kuvat: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat