28.5.2022

Selvitys: Työsuhdeauton käyttövoimalla on entistä enemmän merkitystä

Entistä useampi työsuhdeautoilija näkee käyttövoiman merkityksen yhä tärkeämmäksi – ja yhä useampi valitsisi joko sähköauton tai hybridin seuraavan työsuhdeauton käyttövoimaksi.

Käyttövoiman merkitys työsuhdeauton valinnassa on noussut entistä tärkeämmäksi, käy ilmi ALD Automotiven tekemästä autoilijakyselystä.

Selvityksestä, johon vastasi lähes 1200 työsuhdeautoilijaa, selvisi muun muassa se, että ladattavaa hybridiä seuraavaksi työsuhdeautoksi harkitsee lähes puolet vastaajista. Jopa kolmasosa vastanneista työsuhdeautoilijoista harkitsee seuraavaksi työsuhdeautoksi täyssähköautoa.

Käyttövoiman merkitys on noussut seuraavan työsuhdeauton valinnassa selkeästi. Vastaajista 43 prosenttia koko hybridiauton turvalliseksi vaihtoehdoksi ennen sähköautoon siirtymistä. Täyssähköautoa harkitsee nyt 31 prosenttia vastaajista, kun viime vuonna sitä harkitsi 19 prosenttia vastaavaan kyselyyn vastaajista.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sähköautojen kehitystä odotetaan vielä

Moni vastaajista haluaa kuitenkin odottaa vielä sähköautojen kehittymistä ja valintaa hidastavat kyselyn mukaan vielä kehittyvä latausinfra sekä sähköautojen toimintasäteet.

Merkittävää selvityksen tuloksissa on kuitenkin se, että perinteiset käyttövoimat, kuten bensiini ja diesel ovat selkeästi hiipuva käyttövoima. Bensiiniauto on todennäköisesti seuraava työsuhdeauto vain yhdeksälle prosentille kyselyyn vastanneista ja kaasuauto neljälle prosentille kyselyyn vastanneista. Dieselauton suosio on pudonnut reippaasti, vielä viime vuonna 25 prosenttia kyselyyn vastanneista olisi valinnut sen seuraavaksi työsuhdeautonsa käyttövoimaksi, kun tänä vuonna vain 13 prosenttia.

ALD Automotiven tekemästä kyselystä selvisi myös, että auton on suurimmalle osalle ensisijainen liikkumisen väline. Vastaajista 74 prosenttia ilmoitti sen olevan arjen sujuvuuden kannalta välttämätön liikkumisen väline.

Lähde: ALD Automotive

Luetuimmat