4.11.2022

SEMA 2022: Fordin show’ssa mukana Broncoja ja muuta mukavaa

Bronco on otollinen alusta jos jonkinlaisille erikoisuuksille. Fordin SEMA-kattaukseen kuuluu myös muun muassa päheä Mustang Mach-E sekä F-150 Lightning Sveitsin armeijan linkkarina.

Tänä vuonna SEMA Show on hieman tynkä, sillä ainakin General Motors ja Honda puuttuvat esittelijälistalta kokonaan. Ford on kuitenkin SEMA:n näkökulmasta kotimainen suuruus, ja siksi vakiokalustoa Vegasissa. Fordin painotus maastureihin ja avolavoihin näkyy paletissa, mutta lähes joka mallissa nimenomaan maavaralle on tehty jotain radikaalia suuntaan tai toiseen. Otetaanpa muutama poiminta Fordin tarjonnasta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Bronco Service Unit Vehicle

Ensimmäisellä poiminnallamme voi olla jopa henkiä pelastava merkitys, sillä se on tarkoitettu toimimaan ensihoidon ajoneuvona vaikeakulkuisiin paikkoihin. ABR:n rakentama pelastusajoneuvo perustuu Broncon kinkkisten paikkojen Wildtrak-versioon, ja voimanlähteenä siinä on 2,7-litrainen EcoBoost. Erilaiset maastolisävarusteet, kuten vinssi, lisävalot ja läskirenkaat mahdollistavat avun mahdollisimman turvallisen ja vakaan pääsyn sitä tarvitsevalle.

Bronco Extreme Beach

Tätä härveliä voi rehellisesti kutsua kalamiehen unelmaksi. Bronco Extreme Beach tekee kaikkensa, jotta sen omistaja (tosin kyse konseptista) pääsisi parhaille mahdollisille kala-apajille, ja jotta Pietarin kalansaalis pysyisi myös tuoreena pöytään saakka.

WARN Industriesin kehittämä erikoismalli perustuu Service Unitin tavoin 2,7-litraisen Wildtrak -mallin ympärille. Varustus kattaa muun muassa täyden kalastuspakin, jääkaapin eväille ja vuosisadan vonkaleelle sekä markiisin, jonka alla kelpaa huilata pitkän päivän päätteeksi. Mikäli auton mentävää aukkoa ei enää löydy, voi matkaa jatkaa maastopyörällä tai tarvittaessa jopa kanootilla.

Tucci Hot Rods Mustang Mach-E GT

Viime vuoden SEMA:ssa Ford esitteli konseptin tasolla Shelbyn version Mach-E:stä. Tälläkin kertaa maavaran suunta on reilusti alaspäin. Tucci Hot Rods -malliversio antaa esimakua siitä, miltä Mustangin nimeä kantavat sähköiset mallit voivat tulevaisuudessa näyttää. Kuten polttomoottorimallinkin kohdalla on perinteisesti ollut, aggressiivisuus lisääntyy mallistoa ylöspäin kivutessa.

Maata viistävässä katumaasturikonseptissa on esimerkiksi levennetty raideväli, widebody -korisarjat, tukeva takaspoileri sekä Kay Automotiven suunnittelemat grafiikat. Sisällä etumatkustajat vastaanottavat Recaron urheiluistuimet nelipistevöineen.

Hot Rod Mach-E perustuu nelivetoiseen GT-malliin isommalla akustolla. Mutta kuten edellä kuvailtiin, jotain tätäkin suurempaa saattaa olla luvassa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

F-150 Lightning: Swiss Army Knife

Sveitsin armeijan linkkuveitseenhän verrataan asioita aina kun niissä on toimintoja kuin... Sveitsin armeijan linkkuveitsessä. Tjin Edition ja Thule ovat pakanneet F-150 tuoreen Lightning-täyssähköversioon oikein mukavasti toimintoja, jääkaapista sähköpyörätelakkaan. Suurimmasta akkupaketista riittää virtaa pidemmällekin reissulle, ja matkalla onnistuu myös lataus auringon voimalla.

Swiss Army Knife on konseptina tarkoitettu monenkirjaviin vapaa-ajan aktiviteetteihin. Tyyliäkin on ajateltu ulkona ja sisällä, jossa kaikilla matkustajilla on Recaron istuimet. Onkohan maavarasta kuitenkin haukattu vähän liian iso pala, jos tällä aiotaan ylittää kovin paljon katukiveyksiä korkeampia esteitä.

Lähde ja kuvat: Ford Teksti: Benjamin Helander

Lisää aiheesta

Luetuimmat