12.5.2021

Subarun sähköauto on nimeltään Solterra

Subaru Soltrerra – Subarun sähköauto

Subarun sähköauto sai nimen. C-segmentin SUV Solterra liittyy mallistoon vuoden 2022 puolivälin tienoilla.

Japanilaisvalmistaja painottaa brändinsä haluavan jatkaa myötäelämistä luonnon kanssa ja tähän tavoitteeseen liittyy merkin ensimmäinen maailmanlaajuisesti tarjolle tulevat täyssähkömalli. Subarun sähköauto on malliltaan selvästi katumaasturi ja saa nimekseen Solterra.

Kyseessä on C-segmentin SUV, joten kokoluokaltaan se vastaa nykymallistosta Foresteria. Uutussähköauto on tarkoitus saada myyntiin vuoden 2022 puolivälin tienoilla ja markkinoina on ainakin Eurooppa, Japani, Kanada, Kiina ja Yhdysvallat.

Tulevaa mallia on kehitetty yhteistyössä Toyotan kanssa ja sen perusrakenne on tässä tapauksessa nimeltään e-Subaru Global Platform. Kehityskumppani ehti jo julkaista oman mallinsa konseptiautoversion nimellä Toyota bZ4X ja heidän viestinnässään vastaava perusrakenne tuntee nimen e-TNGA.

Subaru Soltrerra EV logo teaser

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Subarun sähköauto Solterra

Vuonna 2022 myyntiin tuleva malli on siis nimeltään Solterra, joka koostuu latinankielisistä sanoista "sol" ja "terra". Nämä tarkoittavat aurinkoa ja maata. Subaru halusi näin ollen kunnioittaa luontoa ja muistaa jatkossakin yhteiselon tärkeyden.

Osittain tähän liittyy myös täyssähköauton luvatut kyvyt kulkea minne vain myös maanteiden ulkopuolella. Kyseessä on C-segmentin SUV ja aika näyttää kuinka paljon maastoa tässä katumaasturissa on.

Sen yhteistyössä kehitetty perusrakenne mahdollistaa valmistajan mukaan useita erilaisia sähköautototeutuksia. Perusrakenne on modulaarinen, joten paloista saadaan kasattua monenlaisia kokonaisuuksia. Subaru painotti tahtoneensa perusrakenteelta erityisesti turvallisuuteen ja vakauteen liittyviä ominaisuuksia.

Perusrakenteen lisäksi myös tämä kyseinen automalli on Subarun ja Toyotan yhteistyön tulos eikä ainakaan Subaru pyri piilottelemaan asiaa. Kustannuksia on jaettu tuotannon suunnittelun, kehitystyön ja arvioinnin osalta.

Ainakin Subarun puolelta etuina nähdään Subarun neliveto-osaamisen ja Toyotan sähköistämisen tietotaidon yhdistäminen – tämä kuulostaa loogiselta. Näin on haluttu luoda SUV, jonka vain täyssähköinen voimalinja voi mahdollistaa.

Solterra liittyy vuonna 2022 muun malliston joukkoon. Tämä on merkille iso uutinen muun muassa hiljattain julkaistun uuden Outbackin ohella.

Kuvat ja lähde: Subaru

Luetuimmat