12.10.2017

Suomalainen startup-yritys Kyyti suuntaa Yhdysvaltoihin – luvassa dynaamista MaaS-palvelua

Yhdysvaltoihin suunnattu Switch on MaaS-sovellus, joka tarjoaa jaettuja kyytejä ja kutsuperusteista liikennettä osana laajempaa liikkumispalvelukokonaisuutta.

Suomalainen startup-yritys Kyyti ja chicagolainen DemandTrans voittivat aiemmin tänä vuonna tarjouskilpailun Nashvillen joukkoliikenteen kehittämisestä.

Nyt yritykset yhdistävät teknologiansa Switchiksi, jonka kehutaan olevan maailman ensimmäinen dynaaminen MaaS-palvelu ((Mobility as a Service). Väitteen paikkansapitävyys jää nähtäväksi, mutta eväitä onnistumiselle on olemassa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Suomessa testattu palvelu

Switch toimii ensisijaisesti Yhdysvaltain liikennemarkkinoilla.

Switch on MaaS-sovellus, joka tarjoaa jaettuja kyytejä ja kutsuperusteista liikennettä osana laajempaa liikkumispalvelukokonaisuutta. Kyseinen kokonaisuus kattaa muun muassa joukkoliikenteen, taksit, autonvuokrauksen ja kaupunkipyörät.

Suoranaista uutta ei ole keksitty, sillä Switch yhdistää DemandTransin ja Kyydin teknologiat Kyyti Groupin MaaS-applikaatioon. Tätä on testattu Suomessa nimellä Tuup.

Tuup valittiin Suomen parhaaksi mobiilipalveluksi 2017 hyöty-kategoriassa.

DemandTransin teknologia on käytössä Denverissä, Oaklandissa, Salemissa ja Oregonissa, sekä pian Los Angelesissa, Nashvillessä ja Chicagossa.

Kyyti-taksinjakopalvelu toimii Oulussa, Turussa ja Tampereella. Kyyti laajenee Suomessa valtakunnalliseksi tulevan vuoden aikana ja ensimmäiset ulkomaiset pilotit on luvattu julkistaa lähiaikoina.

Kovat tavoitteet esitetty

– Switch tulee muuttamaan ihmisten liikkumisen Yhdysvalloissa, sanoo Switch Mobility USA:n toimitusjohtaja John Michel.

Entinen Yhdysvaltain ilmavoimien kenraali Michel sanoo olevansa innoissaan onnistuttuaan keräämään yhteen ”kansainvälisen älykkään liikenteen Dream Teamin”, johon kuuluu DemandTransin ja Kyydin tiimien lisäksi maailman suurimman kutsuohjatun liikennejärjestelmän, tanskalaisen Flex Denmarkin isänä tunnettu Niels Larsen.

– Switch on automaattinen liikkumispalvelu, joka yhdistää saumattomasti eri liikennemuodot asiakaskokemuksen maksimoimiseksi ja auttaa kuljetusyrityksiä keskittymään omaan perustoimintaansa, Switch Mobilityn teknisenä johtajana toimiva Larsen kiteyttää.

Switch Mobility Globalin toimitusjohtajana aloittava Kyyti Groupin toimitusjohtaja Pekka Möttö on innostunut uudesta aluevaltauksesta.

– Digitaalisten liikkumispalvelujen markkinat ovat kansainvälisesti erittäin kovassa nosteessa. Nyt on oikea hetki solmia strategisia kumppanuuksia parhaiden mahdollisten tahojen kanssa, Möttö hehkuttaa.

Lähde ja kuva: STT Info/Kyyti Group

Suomalainen start-up

Kyyti Group Oy on perustettu joulukuussa 2016. Yritys kehittää liikkumispalvelua, joka yhdistää kysyntäperusteiset kyydit sekä MaaS ominaisuudet.

Kimppataksipalvelu lanseerattiin Oulussa keväällä 2017 ja sen kerrotaan tavoittavan kymmeniä tuhansia käyttäjiä. Sen toiminta perustuu tehokkaaseen kyytien kysynnän yhdistelyyn ja automaattiseen autokapasiteetin ohjaukseen.

Yhtiön Tuup-applikaatio valittiin vuoden 2017 parhaaksi mobiilisovellukseksi Suomessa Utility & Infotainment-luokassa.

Luetuimmat