31.10.2017

Suomalaisteknologian avulla ruuhkien kimppuun Vietnamissa

Suomessa kehitetyn teknologian avulla kehitetään Vietnamissa tarjottavia taksipalveluita sekä erilaisten liikkumispalveluiden yhteen tuomista.

Suomessa kehitetyn teknologian avulla kehitetään liikennettä pian myös Vietnamissa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Liikennepalveluita kehittävä Kyyti Group kertoo allekirjoittaneensa aiesopimuksen Vietnamin suurimman henkilöliikenneyhtiö Mai Linh Groupin kanssa.

– Vietnam on hyvä tukikohta Aasiassa, jossa voimme näyttää mihin teknologiamme kykenee, kertoo Kyyti Group Oy:n toimitusjohtaja Pekka Möttö.

Vietnamin suurin taksipalvelu

Kyyti Group kehittää kyytienjakamispalveluita Mobility as a Service (MaaS) ominaisuuksilla.

Vuonna 2016 perustetun yhtiön Tuup-sovellusta on ladattu yli 50 000 kertaa ja sen pilotoimaa kimppakyytipalvelu liikuttaa jo satoja päivittäisiä matkustajia Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Mai Linh Groupin taksipalvelu on maan suurin kattaen kaikki merkittävät kaupungit kuten Ho Chi Minh Cityn ja Hanoin. Yhtiö operoi myös kaupunkien välisiä bussiyhteyksiä, vuokraa autoja ja pilotoi sähkökäyttöisiä minibusseja kaupunkiliikenteeseen.

– Olemme iloisia, että ensimmäinen Kaakkois-Aasian operaatiomme alkaa nimenomaan Vietnamista. Yhdessä tuomme markkinoille konseptin, joka tarjoaa asiakkaille entistä paremman asiakaskokemuksen sekä hinnoitteluun joustavuutta ja autamme Mai Linhiä kuromaan Uberin ja Grabin tuomaa aukkoa kiinni, Pekka Möttö kertoo.

Yhteistyötä vauhdittamassa myös suurlähetystö

Yhteistyö yritysten välille luotiin Ho Chi Minh Cityn sekä Vietnamin Suomen suurlähetystön koordinoiman VMAP-ohjelman kautta. VMAP edistää Suomalaisten korkean teknologian tuotteiden vientiä Vietnamiin.

Asiakas voi yhteistyön kautta halutessaan tilata taksin, jakaa taksimatkan kustannukset muiden kanssa ja ostaa samalla matkaliput Mai Linhin bussiin kohti Hanoita.

– Tämänkaltaista Mobility-as-a-Service ominaisuutta ei ole tarjota kenelläkään muulla kansainvälisellä toimittajalla kuin meillä, Pekka Möttö vakuuttaa.

Lähde ja kuva: Kyyti Group

Luetuimmat