2.5.2022

Suomeen pian rantautuva uusi Kia Niro sai hinnat

Kian keskiluokan uudistunut SUV-malli saapuu pian kotimaan markkinoille ja maahantuoja julkisti juuri Suomen hinnoittelun.

Uudesta Kia Nirosta ei tule tarjolle pelkkää polttomoottoria enää lainkaan, vaan jokainen voimanlähde on sähköistetty. Kevyimmillään kyseessä on hybridi, mutta etenkin täyssähkömallista odotetaan suurta myyntimenestystä.

Hinnat alkavat hybridimallin kohdalla 31 324 eurosta, jolla saa itselleen LX-varustellun hybridimallin. Moottorina toimii 1,6-litrainen bensiinimoottori, joka yhdessä sähkömoottorin kanssa tuottaa 141 hevosvoimaa ja 265 Nm.

Ladattava hybridimalli asettuu lähtöhinnaltaan hieman ylemmäs. Niro PHEV maksaa maltillisimmalla varustelutasolla 36 859 euroa. Sähkömoottori tuottaa 1,6-litraisen ja 105 hevosvoimaisen bensiinimoottorin kanssa yhteensä 183 hevosvoimaa ja 265 Nm. Sähköinen toimintamatka on 65 km.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sähkömallilta odotetaan paljon

Ehkä kiinnostavimman mallin, eli Niro EV:n hintalapussa lukee halvimman LX-version kohdalla 43 489 euroa, eli hinta jää selkeästi sisarmalli EV6:n alle. Varustelutason noustessa kipuaa myös hinta, mutta jopa kattavasti varustellun Business Premium -mallin hinta jää alle 50 000 euroon.

Sähkömalli on tuoteperheen suorituskykyisin, sillä 150 kW:n tehoilla 0–100 km/h -kiihtyvyys on 7,8 sekuntia. 64,8 kWh akulla toimintamatka on 460 kilometriä. Tärkeä tieto suomalaisille ostajille lienee myös se, että jarrullinen vetopaino on 750 kiloa.

Niro on melko harvinainen autolanseeraus siinä mielessä, että autojen toimituksia saa maahantuojan mukaan vielä tälle vuodelle. Ensimmäisenä maahan saapuvat hybridi ja ladattava hybridi, mutta myös sähkömalli on tulossa kotimaan kamaralle vielä tämän vuoden aikana.

Teksti ja kuvat: Tuomas Rajala

Luetuimmat