18.2.2022

T niin kuin matalampi katumaasturi – uusi Porsche Macan T

Porsche Macan T

Ensimmäinen Porsche Macan T paketoi perusmallin moottoriversion ja joukon urheilullisempia yksityiskohtia uudeksi

Porsche-kielessä T on merkinnyt "dynaamisempaa ajamista" 1960-luvulta asti. Kirjain on lainattu sanasta Touring, ja se tarkoittaa erityisesti ajamiseen keskittynyttä malliversiota, joka usein on kevyempi ja varusteiltaan huippumalleja pelkistetympi. Nyt 718 ja 911 -malleista tuttu T-versio nähdään uudessa mallissa, sillä vuorossa on ensimmäinen Porsche Macan T.

Macan T tiivistää pienemmän katumaasturimallin olemuksen tähtäämällä perusmallin ja tehokkaamman Macan S:n välimaastoon. 2,0-litrainen turboahdettu nelisylinterinen moottori on valittu tehtaan mukaan sen takia, että se on kevyempi kuin S-mallin 2,9-litrainen turboahdettu V6. Painoeroa kertyy tarkalleen 58,8 kilogrammaa etuakselilla, parantaen suorituskykyä ja kaarreajo-ominaisuuksia.

Porsche Macan T

Porsche Macan T:n suoritusarvot ovat 265 hevosvoimaa (195 kW) ja 400 Nm, eli samat kuin perus-Macanissa. Vaihteistona on seitsemänvaihteinen PDK-kaksoiskytkinautomaatti ja veto siirtyy tiehen PTM-nelivetojärjestelmän avulla. Nelivetoa on muuten hienosäädetty taka-akselia suosivammaksi. 0–100 km/h sujuu 6,2 sekunnissa ja huippunopeus on 232 km/h.

Macan T:n erikoisuus näkyy paremmin alustassa, sillä kyseessä on yhdistelmä teräsjousitusta ja säädettävää PASM-iskunvaimennusta. Lisäksi Macan T on madallettu 15 millimetrillä. Etuakselin kallistuksenvakaajien kerrotaan olevan jäykemmät ja tavoitteena on ollut terävöittää auton ohjattavuutta ja käsiteltävyyttä. Lisävarustelistalta löytyy ilmajousitus, jonka avulla autoa voi laskea vielä 10 mm lisää. Myös Porsche Torque Vectoring Plus löytyy lisärukseista ja senkin toimintaa on hienosäädetty Macan T:n vaatimusten mukaan.

Porsche Macan T

Ulkoisesti T-hetken erottaa harmaista (Agate Grey Metallic tarkasti ottaen) yksityiskohdista etu-, sivu- ja takahelmoissa. Kontrastiväriä on käytetty myös logoissa, kattospoilerissa ja sivupeileissä. Ikkunalistat ovat mustat, kuten myös sporttiset pakoputket, ja 20-tuumaiset vanteet ovat väriltään "tumma titaani". Ulkovärin saa valita 13 vaihtoehdosta.

Oven aukaisemisesta palkitaan Macan T -kynnyslistoilla ja vakiovarusteisilla sähkösäätöisillä nahkaverhoilluilla urheiluistuimilla. Mustaa teemaa on rikottu Sport-Tex -raitakuviolla ja Porschen vaakunoilla. Kontrastiharmaata käytetään myös sisustan ompeleissa. Lämmitetty GT-monitoimiohjauspyörä on vakiovaruste, eikä rukseja tarvitse tuhlata myöskään Sport Chrono -kellopakettiin. Ilmastoinnin ionisaattori ja Race-Texillä verhoiltu GT-ohjauspyörä ovat lisävarustelistalla.

Porsche Macan T

Muilta osin Porsche Macan T noudattelee päämalliston piirteitä, eli kesällä 2021 tapahtunut kevyt sisustapäivitys näkyy keskikonsolissa ja 10,9-tuumaisen kosketusnäytön ominaisuuksissa.

Lähde ja kuvat: Porsche

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat