1.5.2020

Tallink luottaa suomalaisosaamiseen – MyStarin tuleva sisustus houkuttelee seikkailemaan

RMC_Tallink MyStar

Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co suunnittelee myös Tallinkin uusimman MyStarin.

Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co jatkaa työtä laivasuunnittelun parissa ja vastaa Tallinkin uusimman aluksen, Rauma Marine Constructionsin rakentaman MyStarin sisustussuunnittelusta, Tallink kertoo.

Pika-alus MyStarin rakennustyöt aloitettiin Rauman telakalla huhtikuussa 2020 ja laivan on kerrottu aloittavan liikennöinnin Helsinki-Tallinna -reitillä jo vuoden 2022 alkupuolella. Yhteistyötä voi pitää on jatkumona, sillä dSign Vertti Kivi vastasi pääosin myös Tallinkin vuonna 2017 liikennöinnin aloittaneen Megastarin sisustussuunnittelusta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

– Mahtavaa päästä taas mukaan suunnittelemaan Tallinkin lippulaivaa tälle suomalaisten rakastamalle reitille. Tallink on jälleen kuunnellut asiakkaita ja luottaa, että pystymme päivittämään Megastarille luodun menestyskonseptin tulevaisuuden tarpeisiin. Lähdemme tähänkin suunnitteluprojektiin elämys edellä, kertoo suunnittelutiimiä vetävä Vertti Kivi.

Tallink Megastar sisustusarkkitehti Vertti Kivi

– Keskitymme matkustustapahtuman sujuvuuteen ja eri tyyppisten tiivistunnelmaisten tilojen luontiin. Laivasuunnitteluun erikoistunut Future Way of Travel -tiimimme pursuaa ideoita ja aiomme taas ylittää odotukset. Mottomme on: Tärkeintä ei ole määränpää vaan matka sinne.

Luvassa pitkiä näkymiä

Laivalle luodaan uudenlainen seikkailemaan houkuttava, voimakkaista tunnelmavaihteluista koostuva asiakaspolku, joka muuntuu vuorokauden tarpeiden mukaan.

Raikkaan skandinaavista ilmettä tuetaan kosketusystävällisillä materiaalivalinnoilla ja Itämeri-aiheisella kuvastolla. Uutta laivassa on Tallinkin mukaan myös muun muassa leikkipaikalla varustettu perhematkustajien oma lounge alue sekä entistä loisteliaampi ostosmaailma. Suositut Business- ja Comfort Lounget päivitetään tähän päivään ja orientaatiota helpotetaan tiloista toiseen avautuvilla pitkillä näkymillä.

– Tallinkin Megastar saa asiakastyytyväisyyskyselyissä edelleen huiman korkeat pisteet, eli se on selvästikin lunastanut paikkansa Tallinnan-matkustajien sydämissä. Erityiskiitosta laiva saa matkustajatilojen ja istumapaikkojen määrästä ja monipuolisuudesta, tyylikkäästä yleisilmeestä ja pohjoismaisesta suunnittelusta, yleisestä toimivuudesta sekä hyvistä ostosmahdollisuuksista. MyStarin myötä tavoittelemme samoja ja tietysti myös entistä upeampia matkustajakokemuksia, sanoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Laiva rakennetaan yhteistyönä

Rauma Marine Constructions kertoo tehneensä 44 toimitussopimusta MyStar -rakennusprojektiin liittyen. MAN Energy Solutions toimittaa laivaan kaksoispolttoainemoottorit, ABB Marine & Ports valmistaa muun muassa propulsiomoottorit ja ohjauspotkurit, KOJA ilmastointijärjestelmän ja Merima rakentaa uuden laivan hytit sekä yleiset matkustajatilat.

– Laivanrakennukseen valitsemamme yhteistyökumppanit ovat alansa rautaisia ja innovatiivisimpia ammattilaisia. Olemme iloisia siitä, että MyStarin sisustussuunnittelusta vastaa kokonaisuudessaan dSign Vertti Kivi & Co. Yhdessä Tallinkin, Vertti Kiven ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa mahdollistamme Helsinki-Tallinna-reitin uudelle alukselle elämyksellisen ja toimivan risteilykonseptin luomisen, sanoo Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Lähde: Tallink Kuvituskuvat: Tallink ja Moottorin arkisto

Luetuimmat