1.5.2020

Yhdysvaltalaisosavaltion koronaratkaisu: teinille ajo-oikeus vanhempien luvalla

teinille ajo-oikeus vanhempien luvalla

Ajokoe samassa autossa on huono idea koronavirusepidemian aikana, mutta Georgian osavaltiossa ei tingitä teinien tarpeesta saada ajokortti taskuun. Poikkeusjärjestelyt ovat vomassa muutaman viikon.

Yhdysvalloissa Georgian osavaltiossa on päätetty, että osavaltion inssiajot ovat toistaiseksi jäässä koronaviruksen takia. On ymmärrettävää, että ventovieraan istuttaminen samaan autoon pidemmäksi tuokioksi on virusepidemian kannalta huono idea. Myös DDS-kuljettajavirastossa on siirrytty nyt asiointiin pelkällä ajanvarauksella. Voisikin olettaa, että uusien kuljettajien ajo-oikeudet ovat jäässä poikkeusaikana.

Mutta mitä vielä. Osavaltion kuvernööri Brian Kemp on antanut määräyksen, että nuorien kuljettajien ajo-oikeusvaatimuksia höllennetään kriisiaikana. Niinpä 16–18-vuotias kuljettaja, joka on suorittanut teoriakokeen ja 40 tunnin ajokokemuksen voi hakea varsinaisen C-luokan ajo-oikeuden suoraan verkon välityksellä ilman ajokoetta. Myös 40 tunnin ajokokemus on kiinni nuoren ja vanhempien yhteisestä raportoinnista, joten laiskuuden iskiessä vanhemmat voivat kuitata ajoharjoittelun suoritetuksi vaikka heti.

Fox 5 Atlantan haastatteluissa osavaltion vanhemmat jakautuvat kahteen leiriin. Toiset arvioivat, että puolueettomasta ajoarvioinnista voisi olla merkittävä apu ennen jälkikasvun ajo-oikeutta, toisten mielestä inssiajon ohittaminen on hyvä askel turhan byrokratian tiellä. Myös paikallisen autokoulun opettaja vetosi kanavan haastattelussa, että vanhemmat eivät noin vain kuittaisi ajoharjoittelua suoritetuksi.

Kuvernööri Kempin määräys on näillä näkymin voimassa toukokuun puoliväliin, joten näillä näkymin inssiajosta pääsee Georgiassa luistamaan vain muutaman viikon ajan. Ajokoe vaaditaan edelleen myös ammattiluvan ja moottoripyöräkortin yhteydessä.

Lähde: Fox 5 Atlanta Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat