16.7.2016

Tesla Model X -mallisto laajenee: 60D on tuttu juttu

Tesla Model X

Tesla Model X:n saa jatkossa myös 60 kilowattitunnin akulla. Nelivedosta ei silti tarvitse luopua ja akun voi jälleen päivittää ohjelmistopäivityksenä.

Tesla pyrkii laajentamaan myös Model X -mallistoaan edullisempaan suuntaan janottua Model 3 -kansanmallia odotellessa. Varmana niksinä yhtiö on lainannut idean Model S:n mallistosta ja lisännyt malliston junioriksi 60D-version. Erityisen edullinen Model X:kään ei ole edes pienimmällä akulla, Suomen hintojen alkaessa 89 900 eurosta ennen toimituskuluja.

Tuttua on jopa se, että 60D:n 60 kilowattitunnin akkukapasiteetti toteutetaan itseasiassa seuraavan mallin 75 kWh akulla. Model S:n tavoin myös pikku-X:n voi myöhemmin päivittää 75D:ksi ohjelmistopäivityksen avulla. Suomen päivityshintoja ei ole ilmoitettu, mutta ei ole syytä epäillä niiden poikkeavan merkittävästi Model S 60:n vastaavista (9 900 euroa auton hankinnan yhteydessä, 10 400 euroa myöhemmin).

Tesla Model X

Pienemmällä akulla Model X 60D suoriutuu noin 355 kilometrin ajoista, suoritusarvojen vastatessa isompaa 75D:tä. Kiihdytys 0–100 km/t sujuu 6,2 sekunnissa ja huippunopeus on 210 km/t. Huomioimisen arvoista on, että Model X:n kohdalla jopa malliston juniori on nelivetoinen, halvimman Model S:n luottaessa pelkkään takavetoon.

Suomeen Model X:n toimitukset alkavat näillä näkymin lokakuussa.

Lähde ja kuvat: Tesla

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat