14.6.2016

Tesla palauttaa 60 kWh -version Model S -malliston junioriksi

Tesla Model S

Amerikkalaisvalmistajan mukaan pienemmän akkumallin on tarkoitus tuoda sähköautoilun autuus tarjolle aiempaa edullisemmin.

Tesla on palauttanut Model S:n hinnat alkaen -malliksi 60 kilowattitunnin akustolla varustetun version. Malli korvaa aiemman 70 kilowattitunnin version. Model S 60:n saa halutessaan myös nelivetoisena D-versiona takavedon lisäksi.

60 kilowattitunnin versiona Tesla tarjoaa suorituskykyä hiukan totuttua rauhallisemmin. Takavetoversiolle luvatut 400 kilometrin toimintasäde ja 5,8 sekunnin kiihtyvyys 0–100 km/h tosin riittänevät useimmille ja mikäli Model S:n ottaa nelivetoisena, ovat suoritusarvot 408 kilometriä ja 5,4 sekuntia. Huippunopeus on molemmissa versioissa 210 km/h.

Model S 60 tuo Teslan hinnat alkaen -tasoksi Suomessa 83 259 euroa ennen toimituskuluja, Model S 60 D:n maksaessa 89 312 euroa ennen toimituskuluja. Halvemmasta lähtöhinnasta huolimatta Model S ei siis vieläkään ole suoranaisesti edullinen, joten suurten massojen kannattaa odottaa Teslan ensi vuonna saapuvaa Model 3:a.

Teslan nykylinjan mukaisesti Model S:n 60 kWh akku on todelliselta kapasiteetiltaan 75 kWh. Halutessaan täyden akkukapasiteetin vapauttavan ohjelmistopäivityksen voi ostaa autoa hankkiessa 9 900 euron hintaan, jolloin auton toimintasäde kasvaa noin 80-90 kilometriä. Päivityksen voi ostaa myös jälkikäteen 10 400 euron hintaan. Tesla on aiemminkin myynyt autoihinsa puuttuvia ominaisuuksia jälkikäteen ohjelmistopäivityksinä, mutta kyseessä on silti vähintäänkin mielenkiintoinen muutos akuston hinnoittelussa.

Muilta osin Model S 60 vastaa faceliftattua Model S:ää, eli keuladesignin lisäksi Model X:stä on lainattu myös HEPA-suodattimilla varustettu "biopuolustustilaan" kykenevä ilmastointijärjestelmä.

Lähde ja kuvat: Tesla

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat