15.9.2020

Timo Luoma-aho Autoliitto ry:n uudeksi puheenjohtajaksi

Autoliitto latausverkosto

Timo Luoma-aho on valittu Autoliitto ry:n uudeksi puheenjohtajaksi. Autoliiton puheenjohtajana 12 vuotta toiminut Martti Merilinna ei asettunut enää puheenjohtajaehdokkaaksi.

Jyväskyläläinen Timo Luoma-aho valittiin lauantaina 12.9.2020 Autoliitto ry:n liittokokouksessa järjestön uudeksi puheenjohtajaksi. Kausi on kahden vuoden mittainen.

Lahdessa pidetyssä liittokokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi valittu toimitusjohtaja Timo Luoma-aho on 64-vuotias. Jyväskyläläisellä Luoma-aholla on pitkä kokemus Autoliiton eri luottamustehtävistä.

Hän on ollut mukana Autoliiton toiminnassa vuodesta 1972 lähtien, joista yhteensä lähes 20 vuotta hallituksen jäsenenä. Viimeiset kuusi vuotta Luoma-aho on ollut Autoliitto ry:n varapuheenjohtaja.

Autoliiton puheenjohtaja Timo Luoma-Aho
Timo Luoma-aho valittiin Autoliitto ry:n uudeksi puheenjohtajaksi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Auto arjen mahdollistaja

Luoma-aho saa johdettavakseen vahvassa kunnossa olevan Autoliiton, jonka edunvalvontatyölle on tänä päivänä suurempi tarve kuin koskaan aiemmin. Hän ottaa heti väkevästi kantaa politiikkaan.

– Joillakin tahoilla on kova halu hankaloittaa autoilua ja tehdä siitä keinotekoisesti kalliimpaa. Se on erikoista Euroopan unionin harvimmin asutussa maassa, jossa auto ei ole mikään luksustuote, vaan aivan tavallisten ihmisten arjen mahdollistaja, toteaa Luoma-aho.

Lisäksi Luoma-aho haluaisi päätöksenteossa huomioitavan myös tavaroiden ja ihmisten liikkuvuuden vaikutukset talouteen.

– Tieliikenne kattaa yli 90 prosenttia henkilöliikenteestä ja kaksi kolmasosaa tavaraliikenteestä. On erittäin tärkeää, että päätöksiä tehdessä huomioidaan valtiontaloudellisten vaikutusten lisäksi kansantaloudelliset vaikutukset eli se, miten päätökset vaikuttavat ihmisten arkeen. Autoliiton tehtävänä on huolehtia, että näitä asioita ei ohiteta olankohautuksella, jatkaa Luoma-Aho

Autoliiton puheenjohtajana vuoden 2008 liittokokouksesta lähtien toiminut Martti Merilinna ei asettunut enää puheenjohtajaehdokkaaksi. Merilinnan kaudella Autoliiton jäsenmäärä on kasvanut reilusta 90 000 jäsenestä noin 126 000 jäseneen.

Lähde ja kuva: Autoliitto

Luetuimmat