6.11.2019

TKL: Moottorikelkkojen suosio kasvussa

Talvimatkailu_Moottorikelkka

Viime vuosina moottorikelkkailu on kasvattanut suosiotaan niin harrastajamäärässä, kuin uusien ajoneuvojen myynnissäkin, Teknisen Kaupan Liitto kertoo.

Moottorikelkkojen myynti on ollut voimakkaassa kasvussa viimeisen neljän vuoden ajan, tiedottaa Teknisen Kaupan Liitto.

Vuonna 2016 moottorikelkkoja myytiin 3 451 kappaletta, tänä vuonna luku on kasvanut jo 4 429 kappaleeseen.

– Myyntiä tarkastellaan alalla kelkkakausittain, eli heinäkuun alusta kesäkuun loppuun. Odotamme kuluvan kauden lukuja innolla, sillä moottorikelkan käyttäjäkunta on monipuolistunut, Teknisen Kaupan Liiton maastoajoneuvojaoston puheenjohtaja Riku Vaahtera kertoo.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kelkat kehittyneet

Yhdeksi syyksi kelkkojen myynnin kasvuun kerrotaan valikoiman lisääntyminen. Mallistoihin kuuluu nykyään vähäpäästöisiä ja hiljaisia malleja, jotka ovat mukavia ja helppoja käyttää. Tämä on saattanut myös olla osavaikuttaja naisten ja nuorten määrän kasvuun harrastajissa.

– Uudet kelkat ovat helppokäyttöisempiä ja helpommin lähestyttäviä: ei tarvitse olla mikään moottoripää, että uskaltaa lähteä ajamaan niitä. Tämä on varmasti tuonut lisää harrastajia, BRP:n myyntipäällikkö Jari Turunen toteaa.

Esimerkiksi poromiehille, kalastajille ja matkailupalveluntarjoajille moottorikelkka on välttämätön työkalu. Myös retkikelkkailu on kasvattanut suosiotaan reittiverkoston laajentuessa.

– Kelkalla ei enää liikuta vain kotinurkilla, vaan tehdään pidempiä reissuja usein koko perheen tai kaveriporukan voimin, Turunen kertoo.

Rovaniemellä 2.–3.11.2019 järjestetyillä Kelekkamessuilla harrastajat pääsivät tutustumaan eri merkkien kelkkamalleihin ja varusteisiin, sekä palveluntuottajiin. Kävijämäärät ovat olleet kasvussa viime vuosina, ja vuonna 2018 rikkoutui myös kävijäennätys 18 270 vieraan tuloksella.

Lähde: Teknisen Kaupan Liitto Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat