21.9.2017

Toinen kerta toden sanoo? – Länsimetron koeajoa yritetään uudelleen

Viime viikolla vastoinkäymisiä kohdannut länsimetro yrittää nyt uudestaan. Sähköjärjestelmävika on Länsimetro Oy:n mukaan saatu korjattua.

Länsimetron koeajoa yritetään uudestaan tänään torstaina. Metrojunat jatkavat aikataulunmukaisin ajoajoin Ruoholahdesta länteen länsimetron rataosuudelle. Viime viikolla vastaava koeajo keskeytettiin sähköjärjestelmän häiriön vuoksi. Nyt länsimetron sähköjärjestelmä on Länsimetro Oy:n mukaan saatu korjattua.

–Tärkeimpänä metron toiminnan varmistavana asiana säädettiin asema- ja ratasähköjärjestelmien maadoituksen kosketusjännitettä seuraavan releen asetuksia ja mittauksin varmistettiin niiden sekä suojalaitteiden toiminta, Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi kertoo.

Aiemmin tällä viikolla länsimetron rataosuudella ajettiin teknisiä koeajoja, joilla testattiin säätötyön onnistumista. Tänään järjestettävällä koko metrolinjan koeajolla testataan liikennöinnin toimivuutta ennen matkustajaliikenteen aloittamista uudella rataosuudella. Uudelle rataosuudelle ei kuitenkaan oteta matkustajia, vaan metrojunasta on poistuttava viimeistään Ruoholahdessa.

–Koeajoilla varmistetaan koko metrojärjestelmän toimivuus silloin, kun kauan odotettu länsimetro aloittaa liikenteen, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski kommentoi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Myös laiturinäytöt koekäytössä

Torstaina koekäytetään jälleen myös uusia laiturinäyttöjä, joita kullekin laiturille on asennettu toistaiseksi yksi. Torstaina siis metrojunan saapumisesta ja määränpäästä kertoo laiturinäyttö, joka on merkitty ”koekäytössä”-teippauksella. Muut laiturinäytöt on torstaina sammutettu. Laiturin toisessa päässä junaa odottavat matkustajat eivät tällöin välttämättä näe näyttöä.

Sekä Vuosaaresta että Mellunmäestä lähtevät junat ajavat kaikkina koeajopäivinä Ruoholahteen asti matkustajaliikennettä. Myös Mellunmäen haaralta pääsee siis ruuhka-aikaankin Ruoholahteen asti.

Länsimetrossa on ajettu vuosien 2016 ja 2017 aikana öisin tuhansia tunteja koeajoja niin länsimetron puolella kuin koko metrolinjallakin. Viime viikon kaltaisia teknisiä ongelmia ei näiden perusteella osattu odottaa. Huomenna torstaina HKL odottaa metroliikenteen olevan merkittävästi sujuvampaa.

Eri syistä aiheutuvat liikennemuutokset ovat kuitenkin aina mahdollisia, joten matkantekoon kannattaa varata hiukan normaalia enemmän aikaa. Mahdollisista liikennemuutoksista saat tietoa HSL:n internetsivuilta www.hsl.fi, Reittioppaasta sekä matkustajainformaationäytöiltä.

Lähde ja kuva: HKL

Lue lisää:

Onko sinulla aavistus Länsimetron aukeamisesta? Nyt siitä voi lyödä vetoa

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat