3.9.2022

Vieläkin enemmän retroa – Ford Broncon Heritage Edition -mallisto

2020-luvun Ford Bronco sekä Bronco Sport ovat jo itsessään merkin historiasta nostettuja retromalleja, mutta Heritage Editionit vievät juurien kunnioittamisen vieläkin pidemmälle.

Ford herätti Broncon monien iloksi vuosikymmenten jälkeen uudelleen henkiin, ja teki siitä moneen taipuvan malliston. Kahdesta erillisestä mallista Bronco on tikapuurungolle tehty todellinen maastoauto, kun taas pienempi Bronco Sport perustuu Kugan alustalle, ja haikailee karuun maastoon vain habituksellaan.

Oli miten oli, retromalleista on nyt päätetty tehdä vieläkin retrompia. Alkuperäisestä, vuoden 1966 Broncosta inspiroituneena on tehty yhteensä neljä erilaista Heritage Edition -mallia. Samannimiset mallit tulevat tarjolle Broncosta ja -Sportista toistaiseksi, kun taas Limited Editionit on kirjaimellisesti rajoitettu 1 966 kappaleeseen alkuperäismallin ensiesittelyvuodesta muistuttamaan.

Retroilun ytimessä on Oxford White - puhtaanvalkoinen, jota löytyy ennen kaikkea katosta, mutta myös muun muassa maskista ja vanteista, jotka ovat nekin vahva tuulahdus vuosikymmenten takaisista maastoautoista. Valkoisen kontrastiksi on valittavissa viisi erilaista ja toinen toistaan kirkkaampaa ulkoväriä.

Bronco Heritage Limited Edition, 5-ovisena ja Yellowstone Yellow -keltaisena.

Ison Broncon kohdalla "perusmallisen" Heritage Editionin yhteyteen saa 2,3-litraisen EcoBoostin, Heritage Limited Editionin päivittäessä sen 2,7-litraiseen V6:een. Rajoitetussa erässä on myös muun muassa 29-tuumaiset maastorenkaat, makeampia yksityiskohtia ja sisustus sekä suolaisempi hinta.

Limited Edition nostaa spesiaalimallin hintaa peräti 22 tonnilla aina 66 000 dollariin. Bronco Sportin kohdalla kymppitonnin lisähinta kasvattaa moottorin 1,5-litraisesta 2-litraiseen. Myös alustassa tapahtuu molempien malliversioiden kohdalla, sillä ne saavat muun muassa isosta Broncosta tutun HOSS-järjestelmän, joka mukauttaa maavaraa aina siihen tilanteeseen sopivaksi, joka kulloinkin Broncon eteen heitetään.

Bronco Sport Heritage Edition, Robin's Egg Blue -sinisenä.

Kuten jo aiemmin uutisoitiin, Broncoa ollaan tuomassa myös Eurooppaan rajoitetusti loppuvuodesta 2023. Ainakaan 1 966 kappaleen Limited Edition ei siis missään nimessä ehdi Vanhalle mantereelle, mutta muita Heritage Edition -malliversioita saatetaan Manner-Euroopassa nähdäkin.

Lähde ja kuvat: Ford Teksti: Benjamin Helander

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat