9.6.2021

Viidennen sukupolven Kia Sportage julki – odotamme vielä omaamme

Viidennen sukupolven Kia Sportage

Tuleva katumaasturi on jo nähtävillä kuvissa, mutta viidennen sukupolven Kia Sportage tulee Eurooppaan vasta hieman myöhemmin.

Suositun katumaasturiluokan kolmikirjaimisen korealaismerkin hittituote uudistuu täysin sisältä ja ulkoa. Viidennen sukupolven Kia Sportage on nyt nähtävillä kuvissa ja Euroopan markkinoille autoa odotetaan vielä myöhemmin tämän vuoden puolella. Asiaan liittyy kuitenkin yksi "mutta", josta mainitsimme jo ensimmäisten paljasteluiden yhteydessä.

Ensimmäistä kertaa mallin 28-vuotisen historian aikana Sportagesta tulee oma versio Eurooppaan. Oletettavasti se tulee olemaan hyvin lähellä nyt nähtäviä kuvia, mutta hienosäätöä tehtäneen yksityiskohtien lisäksi esimerkiksi jousituksen saralla. Euroopassa myytävä viidennen sukupolven Kia Sportage tullaan valmistamaan Slovakiassa.

2021 Kia Sportage

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Viidennen sukupolven Kia Sportage

Uusi Sportage jakaa joitakin yhdistäviä piirteitä merkin hiljattain julkaistun EV6-täyssähköauton kanssa. Näihin kuuluvat esimerkiksi etuvalojen bumerangit, vaikka nekin eroavat aika tavalla. Muutenkin muotoilussa on selvästi eri suunta sähköauton kanssa, vaikka merkille ominaisia piirteitä on löydettävissä molemmista.

Kia sanoo ulkokuoren muotoilun myötäilevän futuristista tyylisuuntaa ja sisätilojen suuntaavan yhdistettävyys edellä.

– Emme halunneet tyytyä ottamaan yhtä askelta uuden Sportagen kanssa, vaan harpata täysin uudelle tasolle tässä SUV-luokassa, sanoo Kian muotoilujohtaja Karim Habib.

2021 Kia Sportage

Etupään tiikerinnenä on leveä musta pinta, joka keulamaskinakin tunnetaan. Se yhdistää keulailmeen suoraan aiemmin mainittuihin ajovaloihin.

Kattokiskot seuraavat kaarevaa katon muotoa ja helmoista löytyy koristelistat. Näistä jälkimmäinen seuraa nykypäivän katumaasturimuotia, mutta on uutta Sportageen.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana tämä katumaasturi tulee nyt ensimmäistä kertaa tarjolle myös katon kontrastiväreillä. Näin autoa on mahdollista yksilöidä aiempaa pidemmälle jo tehdastilauksen yhteydessä.

Kia Sportage

Sisätilojen puolella tarjotaan tuoreimmat yhdistettävyyspalvelut – tämä nyt lienee jo sanomattakin selvää. Kojelautaa peittää suuri kaareva näyttöpinta. Keskikonsoli kerrotaan sijoitetun ergonomisesti matkustajien väliin, joten onneksi se ei ole eksynyt esimerkiksi apukuljettajan paikalle.

Voimalinjavalikoimasta ei ole vielä hiiskuttu, mutta sisarmerkin puolelta on jo esitelty Hyundai Tucson. Näin ollen kiinnostuneet voivat kurkkia hyviä arvauksia sen hinnaston puolelta. Jäämme odottamaan Euroopan mallin virallista julkaisua.

Kuvat: Kia lähteet: Kia ja Autocar

Luetuimmat