11.6.2021

Volkswagen ID.3 – testissä sähköauton sisätilat

Volkswagen ID.3 sisätilat

Alusta asti sähköautoiksi suunnitelluissa autoissa pitäisi olla polttomoottoriautoja paremmat sisätilat, mutta onko asia todellisuudessa näin? Laitoimme Volkswagen ID.3:n sisätilat testiin.

Kuten olemme useampaan otteeseen nostaneet esille, Volkswagen ID.3 oli ensimmäinen Volkswagenin MEB-sähköautoarkitehtuuriin pohjautuva auto. Yksi MEB-perusrakenteen merkittävimmistä eduista on sen mahdollistamat tilat esimerkiksi Golfissa käytettyyn perusrakenteeseen verrattuna. ID.3:n keulalla ei ole polttomoottoria, joten ohjaamo ulottuu perinteisiä autoja edemmäs, jolloin matkustamolle jää enemmän tilaa.

Aiemmin kerroimme laittaneemme käyttötesti-ID.3:mme käymään läpi kattavan testiohjelman. Yhtenä osana tätä testiä sisätilat käydään tarkasti läpi samaan tyyliin, kuin esimerkiksi parivertailuissamme olemme tehneet. Nyt on tulosten aika – tuoko tämä uusi perusrakenne todella niin paljon lisätilaa kuin on luvattu?

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Takapenkille testaamaan

Aluksi asetimme etuistuimet noin 185-senttimetriselle kuljettajalle sopivaan asentoon, jonka jälkeen hypättiin taakse kokeilemaan tiloja. Aluksi huomio kiinnittyy erinomaiseen polvitilaan – kaksi pitkänhuiskeaa kaveria mahtuu istumaan autossa peräkkäin tämän puolesta ongelmitta. Myös autoon nouseminen on helppoa korkeasta kynnyksestä huolimatta, sillä auton pohjassa oleva akusto nostaa lattian ylös, jolloin pudotus kynnyksen jälkeen ei ole totutun suuri.

Jos omaa pidemmän ylävartalon, pääntila jää kattolinjan muotoilusta johtuen hieman vajavaiseksi. Tätä voi paikata makaavammalla asennolla, koska polville tilaa on yllin kyllin. Korkeaa lattiaa on kompensoitu kallistamalla takapenkin istuinosaa taaksepäin, mikä tuntuu ryhdikkäästi istuessa mukavalta ja luo lisää reisitukea, mutta tekee löhöasennosta epämiellyttävämmän.

Ryhdikkäästi istuvalle takapenkki on kuitenkin yksi markkinoiden mukavimmista: pehmeä ja hyvin muotoiltu, ja myös sivutukea löytyy reunamatkustajille poikkeuksellisen paljon. Takamatkustajille on varattu kaksi usb-c -pistoketta, joten hyvän matkustusmukavuuden lisäksi myös viihtyvyydestä on huolehdittu – takapenkillä matkustavaa pitkää teiniä ei nimittäin edes hyvä jalkatila lohduta, jos älypuhelimesta pääsee akku loppumaan kesken matkan. Tarvittaessa takana voi matkustaa kolmekin, tasainen lattia mahdollistaa jalkojen pitämisen keskellä, mutta leveyden puolesta matkustajien tulee olla kapeaharteisia.

Mainittakoon vielä, että turvaistuimen asentaminen ID.3:n takapenkille on ollut helpoimmasta päästä. Oviaukko on tilava ja Isofix-kiinnikkeet ovat helposti käytettävien muoviluukkujen takana.

Tavaratilassa ei moitittavaa

Tavaratilaa ID.3:ssa on 385 litraa, mikä on käytännöllisesti katsoen identtinen määrä Golfin kanssa – jälkimmäisessä tilaa on viitisen litraa vähemmän. Takapenkin selkänoja kaatuu kahdessa erisuuruisessa osassa, ja lisäksi keskelle on muistettu kovertaa suksiluukku.

Hieman hankalasti käytettävä tavaratilan välipohja kuuluu vakiovarusteisiin, ja pohjan alla on myös pieni kaukalo, johon mahtuu ainakin toinen auton mukana tulevista latausjohdoista. Lisäksi takakontista löytyy pari kassikoukkua ja 12 voltin pistorasia, eli kaikki tarvittava on mukana – ainoastaan sähköistä takaluukkua jää kaipaamaan, sitä ei ID.3:een nimittäin saa edes lisävarusteena. Lapsiperheille positiivista on se, että takaoven iso aukko tekee kookkaankin lastenistuimen asentamisesta autoon erinomaisen helppoa.

Volkswagen I.D. Volkswagen ID.3

Vaikka auton tilat ovatkin hyvällä tolalla, olisi sen toteutuksessa voinut hyödyntää edes hieman enemmän ideoita, joita esiteltiin vuonna 2016 Pariisin autonäyttelyssä ID-konseptissa. Avauduimme tästä aiheesta hieman laajemmin jo muutaman viikkoa takaperin.

Teksti: Eetu Kokkonen Kuvat: Jari Saarentaus, Eetu Kokkonen, Volkswagen

Lisää aiheesta

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat