Mercedes-Benz investoi

Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 5.12.2021

Aggressiivisesti uuteen: Mercedes-Benz investoi yli 60 miljardia euroa 2025 mennessä

Daimlerista erkaantuva Mercedes-Benz investoi voimakkaasti lähivuosiinsa. Merkittävä suunnitelma tarkoittaa myös merkittävää kunnianhimoa.

Daimlerin hallintoneuvosto hyväksyi tällä viikolla mittavan investointisuunnitelman Mercedes-Benzin henkilöautojen ja pakettiautojen lähivuosia ajatellen. Siinä missä kilpailijat siirtelevät kirjanpidossaan tyypillisesti kymmeniä miljardeja euroja pitkän tähtäimen suunnitelmissaan, Daimlerin vastaavassa panostetaan yli 60 miljardia euroa vuosille 2022–2026. Investointisuunnitelman mittakaava ja aikataulu ovat merkittävän aggressiiviset autoalan mittakaavassa.

Investointisuunnitelman myötä Mercedes-Benz aikoo olla uusien teknologioiden eturintamassa. Yhtiö arvioi, että ladattavat automallit ovat yli puolet sen myynnistä 2025 mennessä. Samalla Mercedes uskoo, että sen edustama segmentti siirtyy sähköisiin ajoneuvoihin massamarkkinoita nopeammalla tahdilla asiakkaiden ostovoiman ansiosta.

Noin vuosi sitten Daimler kertoi, että se karsii kuluja noin 20 prosentilla vuoden 2019 vertailutasoon nähden 2025 mennessä. Kulukuuri on edelleen paikallaan muussa toiminnassa, sillä uusi investointiohjelma kohdistetaan sähköistymiseen, autonomisen ajamiseen, digitalisaatioon ja ohjelmistokehitykseen.

Mercedes-Benz investoi

EQS on Mercedeksen sähköinen lippulaivamalli. Kuvassa auton uusiutuvista- ja kierrätysmateriaaleista valmistetut komponentit.

– Tavoitteenamme on teknologiajohto autoalan luksussegmentissä ja premium-pakettiautoissa, samalla kun pidämme kiinni kunnianhimoisista katetavoitteistamme, Daimlerin toimitusjohtaja Ola Källenius kommentoi tiedotteessa.

Osa investointisummasta koostuu osasta aiemmasta yli 40 miljardin summasta, jonka valmistaja oli varannut Mercedes Benz -tuotevalikoiman sähköistämiseen tämän vuosikymmenen aikana. Nyt tavoitteena on esitellä kolme sähköauton pohjarakennetta 2025 ja osallistua kahdeksan akkutehtaan perustamiseen yhteistyökumppaneiden kanssa.

Joulukuun 10. päivä Mercedes-Benz erkaantuu omaksi yhtiökseen Daimlerin kuorma- ja linja-autoliiketoiminnasta.

Lähteet: Automotive News, Daimler Kuvat: Daimler

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat