Ajoneuvot | Uutinen | 25.8.2019

Audi liittyy Daimlerin ja BMW:n allianssiin

Aiemmin Daimler ja BMW ilmoittivat työskentelevänsä yhdessä autonomisten autojen saralla. Nyt Yhteistyöhön liittyy myös kolmas saksalainen premium-valmistaja, Audi, jonka kanssa samaan konserniin kuuluva Volkswagen tekee yhteistyötä samalla alalla Fordin kanssa.

Jaa artikkeli

Heinäkuussa Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler ja toinen saksalaisjätti BMW ilmoittivat aloittavansa yhteistyön kehittääkseen itsestään ajavia autoja suuremmalla volyymilla. Jo tuolloin BMW kertoi yhteistyön olevan avoin myös muille autonvalmistajille ja teknologiayrityksille.

Nyt kolmanneksi osapuoleksi mukaan ilmoittautui se kolmas saksalainen premiumautovalmistaja, Audi. Volkswagen Groupiin kuuluva Audi julkistaa osallisuutensa yhteistyöhön Frankfurtin autonäyttelyssä myöhemmin syksyllä. Vuonna 2015 kyseiset saksalaisvalmistajat ostivat yhdessä Nokialta Here-karttayhtiön, joka osittain edesauttanee allianssin syntymistä.

Aiemmin Daimler ja BMW ilmoittivat työstävänsä yhteistyöprojektiaan yli tuhannen työntekijän voimin. Näin autonomiset auto olisi tarkoitus saada liikkumaan Saksan moottoriteillä vuoteen 2024 mennessä. Vielä ei ole tiedossa, kuinka paljon Audin osallistuminen lisää työvoimaa projektissa ja tuoko se mahdollisesti nopeutusta aikatauluun.

Kyseinen yhteistyö ei ole ainoaa laatuaan Volkswagen Groupin osalta, sillä Volkswagen tekee monin paikoin kehitystyötä Fordin kanssa, myös autonomisten autojen kohdalla.

Autovalmistajat ajautuvat yhteistyöhön uusien teknologioiden massiivisten kehityskustannusten vuoksi. Tekoälyn ja autonomisuuden saralla kilpailuun ovat liittyneet mukaan nimittäin myös jättimäiset internet-yritykset, kuten Alphabet’s Waymo.

Lähde: Autonews Europe Kuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu