Volkswagen ID.3

Ajoneuvot Uutinen 12.7.2019

Sähköä ilmassa – Volkswagenin ja Fordin yhteistyö syvenee

Autojen kehittämisen yhteistyö yleistyy, Ford ja Volkswagen ovat lähellä sopimusta Volkswagenin sähköautoihin suunnatusta pohjarakenteesta.

Autonvalmistajien kiire saada markkinoille mahdollisimman edistyksellistä sähkötekniikkaa yhdistää valmistajia entisestään. Automaailmassa on pitkään ollut tuttua käyttää yhteistyössä toisen valmistajalle jotain tiettyä osaa, esimerkiksi moottoria, tai jopa koko pohjarakennetta, mutta nyt valmistajat jakavat toden teolla resursseja keskenään.

Muun muassa Jaguar Land Rover ja BMW ovat ilmoittaneet tekevänsä yhteistyötä sähköautojen komponenttien kehityksessä ja BMW tekee yhteistyötä myös Mercedes-Benzin kanssa autonomisten autojen saralla. Nyt myös Volkswagen ja Ford lisäävät yhteistyönsä määrää aikaisemmasta.

Ford saa käyttöönsä Volkswagenin MEB-pohjalevyn, jonka pohjalle Volkswagenin, Audin, Skodan ja Seatin on tarkoitus julkaista 27 eri automallia. Ensimmäinen tälle pohjalle rakentuva auto on Volkswagen ID3, jonka on tarkoitus tulla julki Frankfurtin automessuilla syyskuussa.

Ford ilmoitti aikaisemmin kehittävänsä sähköautojen perhettä Euroopan markkinoille, muttei ole kommentoinut tulevatko nämä autot käyttämään Volkswagenin tekniikkaa.

Volkswagenin yhteistyö Fordin kanssa luultavasti sisältää sijoituksen myös Fordin autonomisen ajamisen järjestelmään, Argo AI:hin. Kyseisen yhteistyön uskotaan voivan haastaa Googlen omistaman Waymon, sekä General Motorsin vastaavan järjestelmän. Ford ja VW ovat arvioineet Argon noin neljän miljardin euron arvoiseksi.

Volkswagenin tiedottaja ei ole kertonut mahdollisen yhteistyön yksityiskohtia, mutta kertoi keskustelujen Fordin kanssa etenevän hyvin. Fordin tiedottaja kertoi puolestaan keskustelujen etenevän ja olleen tuottoisia monin osin. Hänen mukaan lisää tietoa on tulossa myöhemmin.

Lähde: Automotive News Kuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat