Mercedes-Benz BMW DTM

Ajoneuvot Uutinen 24.1.2019

Kilpailijoiden yllätysliitto: tekevätkö Mercedes-Benz ja BMW yhteistyössä kompaktiauton?

Saksalaislehti Handelsblattin mukaan valmistautuminen autonomiseen ajoon voi tuoda kilpakumppanit saman leivän ääreen.

Vuosikymmenten ajan Münchenin BMW on tehnyt Stuttgartin Mercedes-Benzin elämän mahdollisimman vaikeaksi. Merkit ovat haastaneet toisensa niin myyntitilastoissa, vertailutesteissä kuin kilparadoillakin – kuten avauskuvan DTM-kultakaudella vuodelta 1989.

Ja nyt Mercedes-Benzin taustalla olevan Daimlerin huhutaan neuvottelevan yhteistyöstä BMW:n kanssa yhteisen kompaktiautoperusrakenteen kehittämisestä. Seuraava A-sarja ja BMW 1-sarja perustuisivat silloin samaan arkkitehtuuriin.

Autonomian tähden

Aiheesta raportoineen Automotive Newsin mukaan saksalaislehti Handelsblatt epäilee huhutun yhteistyön syyksi säästöpaineita, joita saksalaismerkit tarvitsevat vapauttaakseen rahaa teknologiakärjen ylläpitämiseen. Saksalaisten etumatkaa uhkaavat perinteisen autoteollisuuden ulkopuolelta tulevat uhat, kuten Googlen taustayhtiö Alphabetin autonomista ajoa kehittävä teknologiayhtiö Waymo.

Mikäli mahdollinen yhteistyö toteutuisi, saapuisivat yhteistyön hedelmät markkinoille aikaisintaan vuonna 2025, kertoo Handelsblatt. Lehti myös arvioi yhtiöiden johdon kohtaavan voimakasta vastustusta tuotekehitysosastoiltaan.

Automotivew News muistuttaa BMW:n ja Daimlerin tekevän jo nyt yhteistyötä. Vuonna 2015 merkit ostivat yhdessä Audin kanssa Nokialta Here-karttayhtiön, ja lisäksi Daimler ja BMW ovat yhdistäneet Car2Go ja DriveNow vuokrauspalvelunsa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: BMW

Kaikki koeajot

Uusimmat