Ajoneuvot | Uutinen | 20.7.2019

BMW:n uudeksi toimitusjohtajaksi odotetusti tuotantopäällikkö Zipse

Oliver Zipse, 55, siirtyy BMW:n uudeksi toimitusjohtajaksi elokuun puolivälissä. Pitkän linjan bemarilaisella riittää kuitenkin tekemistä lähivuosille.

Jaa artikkeli

BMW:n hallintoneuvosto on valinnut baijerilaismerkin uudeksi toimitusjohtajaksi odotetusti tuotantoasioista vastanneen hallituksen jäsenen Oliver Zipsen. Zipse, 55, oli yhdessä tuotekehityksestä vastaavan Klaus Frölichin kanssa ennakkosuosikki autovalmistajan ykköspaikalle.

Vallanvaihto tapahtuu 16.8. ja BMW:n nykyinen toimitusjohtaja, Harald Krüger, luopuu vallasta yhteisestä sopimuksesta 15.8. Krüger ilmoitti aiemmin, että hän ei hae enää jatkokautta BMW:n johdossa. Baijerilaisyhtiö nimittää toimitusjohtajan tehtäväänsä aina viisivuotiskausiksi.

Oliver Zipse aloitti uransa BMW:llä 1991 harjoittelijana ja vuosien varrella hän on toiminut muun muassa Oxfordin tehtaan johtajana ja tuotesuunnittelun päällikkönä. Hänen viime vuosien merkittävin saavutuksensa on BMW:n tuotantoverkoston tehostaminen Unkarissa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa, jonka ansiosta BMW on saanut ylläpidettyä tuottoisaa voittomarginaalia.

Uudelta toimitusjohtajalta vaaditaan kuitenkin selkeää näkemystä tulevaisuuden liikkuvuudesta, kykyä muodostaa tiimejä ja rekrytoida alan tähtikykyjä BMW:n riviin. Viime vuosina baijerilaisyritys on kärsinyt aivovuodosta muun muassa voimakkaasti sähköiseen liikkuvuuteen panostavalle Volkswagenille.

Samalla BMW on tuhlannut aikaisen johtonsa sähköisessä liikkuvuudessa jahkailemalla malliston laajentamisen suhteen. Viime vuosina kilpakumppani Daimler on lisäksi kirinyt itsensä takaisin maailman premiummarkkinoiden ykköseksi, joten tekemistä uudella toimitusjohtajalla riittää.

– Tuotanto-osaaminen on tärkeää, mutta jos haluat välttää ettet ole vain laitteistotoimittaja Googlelle tai Applelle, sinulla täytyy olla kykyä siirtyä ravintoketjussa ylöspäin dataan ja ohjelmistoihin, kommentoi nimettömäksi jättäytynyt BMW:n hallituksen entinen jäsen Automotive Newsille.

Lähteet: BMW, Automotive News Kuva: BMW

Jaa artikkeli

Keskustelu