BYD sähköauto Eurooppa BYD Atto 3 Seal Han Tang Dolphin Kiina Build Your Dreams

Ajoneuvot Uutinen 16.2.2023

BYD-sähköautojen ennakkomyynti alkaa keväällä Suomessa – kolme mallia tulossa

Kiinalaiset sähköautot BYD Atto3, BYD Tang ja BYD Han tulevat Suomeen vuoden 2023 aikana, autojen ennakkohinnat vahvistuvat kevään aikana.

BYD-merkkiset henkilöautot tulevat nyt Suomeen. Auton maahantuojaksi on nimetty RSA, joka on ollut BYD-autojen maahantuojana Norjassa vuodesta 2020 saakka. Suomessa RSA Suomi on aiemmin tuonut maahan BYD eTP3 -pakettiautoa sekä kiinalaisia Maxus-merkkisiä henkilö- ja pakettiautoja.

Maahantuojan mukaan BYD-ajoneuvot ovat pärjänneet Norjassa hyvin ja ne ovat vakiinnuttaneet asemansa Norjan kilpailulla sähköautomarkkinalla.

– BYD on tehnyt Norjassa vaikuttavia tuloksia viimeisten vuosien aikana. Uskomme, että BYD:llä on erittäin hyvät mahdollisuudet vakiinnuttaa asemansa myös Suomen markkinoilla, joilla sekä kiinnostus että tarve sähköisille ajoneuvoille kasvavat kuukausi kuukaudelta eri segmenteissä, RSA Suomen toimitusjohtaja Christer Stahl sanoo.

Norjan lisäksi BYD-autoja on alettu myydä muun muassa Tanskassa, Ruotsissa, Alankomaissa ja Belgiassa.

Samalla uusi maajohtaja Suomeen

BYD on kiinalainen sähköautojen valmistaja, ja se tunnetaan myös akkujen, mikrosirujen, autojen akunhallintajärjestelmien sekä sähkömoottoreiden valmistajana. BYD Company Ltd. on yksi Kiinan suurimmista yksityisistä yrityksistä. Maailma laajuisesti BYD myi vuonna 2022 kaikkiaan 1 862 428 sähköistä autoa. Edeltävään vuoteen myyntiluvut kasvoivat maailmanlaajuisesti 155 prosenttia.

Kaikki BYD-henkilöautot toimitetaan Blade-akkuteknologialla. Kysymyksessä on koboltiton rautafosfaattilehtiakku, joka tarjoaa valmistajan mukaan erinomaisen tehokkuuden, suorituskyvyn, kantaman, turvallisuuden sekä pidemmän akun elinkaaren.

Samalla kun BYD tulee Suomeen uusilla automalleilla, RSA Suomen maajohtajaksi on nimetty Michael Place. Place sanoo, että RSA Suomella on suuret odotukset brändin lanseeraukselle ja tuleville vuosille.

– Uskomme, että BYD:n mallisto sopii hyvin Suomen markkinoille. Henkilöautomallistomme tulee koostumaan kolmesta mallista, jotka ovat BYD Atto3, BYD Tang 4×4 SUV ja BYD Han 4×4. Malliston hinnat tullaan julkaisemaan lähikuukausien aikana, Place sanoo.

Jälleenmyyjäverkosto rakentuu

Tulevat BYD-mallit ovat juuri ne, mitä jo kauan aikaa on ennakoitu tulevan myös Suomen markkinoille. BYD Atto3 on kompakti sähköinen SUV-malli ja ensimmäinen BYD:n malli, joka on rakennettu uudelle e-Platform 3.0 -alustalle. BYD Tang 4×4 SUV on 7-paikkainen, tilava nelivetoinen perheauto, joka on ollut menestys Norjan markkinoilla. BYD Han 4×4 on nelivetoinen ja urheilullinen sedan. BYD Han tarjoaa huikeat 509 hevosvoimaa ja kiihtyy (0–100 km/h) 3,9 sekunnissa.

BYD:n jälleenmyyjäverkostoa rakennetaan parhaillaan Suomeen ja maahantuojan mukaan autojen ennakkomyynti alkanee jo keväällä.

– Olemme parhaillaan neuvottelemassa jälleenmyyjien kanssa, ja tavoitteenamme on rakentaa maanlaajuinen verkosto tämän vuoden aikana. Ennakkomyynnin odotetaan alkavan ensimmäisten jälleenmyyjien kanssa jo keväällä, heti kun meillä on kaikki valmiina sitä varten, Place kertoo.

Lähde: BYD

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat