Ajoneuvot Uutinen 29.1.2016

Ford: Fiesta RS ei suunnitelmissa

Toistaiseksi Focus saa käyttää RS-viittaa yksin, vaikka tahtoa olisi laajentamiseen.

Aiemmin kerroimme, miten Fordin johdossa ilmaistiin kiinnostusta laajentaa RS-mallistoa pian saapuvan Focuksen lisäksi. Silloin todennäköisin kandidaatti uudeksi RS-malliksi oli Fiesta, joka on hurmannut kesympänä ST-sporttiversiona varsinkin amerikkalaisia autotoimittajia.

Nyt Fordilla on jälleen raotettu sanaista arkkua ja kerrottu australialaiselle CarAdvice-lehdelle suoraan, ettei tulinen Fiesta ole suunnitelmissa.

– Normaalisti emme puhu tulevista tuotteistamme, mutta tästä nimenomaisesta [Fiesta RS] on joitain lausuntoja, että se ei ole suunnitelmissa, sanoi Ford Performancen johtava insinööri Tyrone Johnson haastattelussa.

Kommenttia varmistellakseen yhdysvaltalainen Autoblog kysyi asiaa toiselta Ford-pomolta.

– Tällä hetkellä suunnitelmia ei ole. Jos Tyrone sanoi niin, se pitää todennäköisimmin paikkansa, vastasi blogille Matt Leaver Ford Performancen viestinnästä.

Fiesta RS -huhut saivat alkunsa 2014 ja 2015 esiintyneistä vakoilukuvista, joissa esiintyi muhkeilla lokasuojilla varustettu Fiesta. Näillä näkymin Focus RS ei siis ole kiinnostuksesta huolimatta saamassa seuraa Fordin klassikkobrändin väreissä.

Lähde: Autoblog, kuva: Jari Saarentaus

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat