Ajoneuvot | Uutinen | 9.9.2018

Ford GT Heritage Edition juhlii Le Mansin voittoja ikonisissa Gulf-väreissä

Gulf-värit ja Ford GT tuskin kaipaavat enempää esittelyä moottoriurheilunsa tunteville.

Jaa artikkeli

Ilmeisesti Fordilla havahduttiin siihen, että sekä vuoden 1968 että 1969 Le Mans -voitoista tulee piakkoin 50 vuotta. Ikonisella GT40:llä saavutetut voitot sotkivat Ferrarin kuviot, ikään kuin kostoksi Fordin ja Enzo Ferrarin pieleen menneistä kauppasuunnitelmista.

Ford GT Heritage Edition

Vuonna 2018 voittoja juhlistetaan nykyisen Ford GT:n erikoismallilla, sillä Heritage Edition sonnustautuu aina niin trendikkäisiin Gulf-väreihin. Öljy-yhtiön sininen ja oranssi nähdään tuotannossa kahden vuoden ajan, vuosimallin 2019 autojen ollessa kisanumeroltaan 9 ja 2020 autojen ollessa No. 6 -grafiikoilla.

Ford GT Heritage Edition

– Monille Gulf Oilin värit ovat moottoriurheilun kuuluisimmat värit. 1968 GT40:stä tuli nopeasti maailmanlaajuinen sensaatio sen voitettua eurooppalaiset vastustajansa radalla neljänä vuonna putkeen ja voiton 50-vuotisjuhlana kunnioitamme alkuperäistä autoa uudella perinneversiolla, sanaili Fordin maailmanlaajuisista toiminnoista vastaava Joe Hinrichs.

Ford GT Heritage Edition

Heriatage Edition kunnioittaa voittaja-autoja ulkovärien lisäksi matkustamossa, jossa esimerkiksi istuinten kuosi on kopioitu alkuperäisistä GT40-autoista. Sinioranssit koristeompeleet piristävät istuimia ja ohjauspyörää. Malliin kuuluvat myös 20-tuumaiset yksiosaiset taotut alumiinivanteet, oranssit jarrusatulat ja hopeanväriset sivupeilien suojukset. A-pilarit ovat paljasta hiilikuitua ja tarjolla on erikseen vielä hiilikuituaksenteista koostuva lisävarustepaketti.

Ford GT Heritage Edition

– Olemme iloisia ryhtyessämme yhteistyöhön Fordin kanssa toteuttaaksemme Gulf-teemaisen Heritage Edition Ford GT:n. Fordilla on ollut suuri rooli Gulfin paikassa moottoriurheilussa ja moottoriurheilulegendassa, ja sama pätee toisinpäinkin, muisteli Gulf Oil Lubricants Indiaa johtava Ravi Chawla.

Lähde ja kuvat: Ford

Jaa artikkeli

Keskustelu