Ford Mustang Mach 1

Ajoneuvot Uutinen 2.6.2020

Ei sähköä vaan klassikko: Ford Mustang Mach 1 palaa mallistoon

Sähköinen Mustang Mach E saa mallistoseuraa Ford Mustang Mach 1:stä. Amerikkalaisvalmistaja vahvisti, että ikoninen mallinimi palaa 2021.

Ford on vahvistanut, että uumoiltu Mach 1 -malliversio nykyisestä Mustangista nähdään vielä 2021. Voimanlähteenä on ilmeisimmin tehokkain versio 5,0-litraisesta vapaasti hengittävästä V8:sta tällä puolen Shelbyn tai Bossin logoja. Tavoitteena on kuitenkin noudattaa perinteitä ja pitää Mach 1 saavutettavampana kuin Shelbyn ja Bossin versiot.

Piristetyn voimanlähteen lisäksi luvassa ovat päivitetyt alustarakenteet ja paremmat jarrut. Fordin mukaan luvassa on ratakyvykkäin versio Mustangista tähän mennessä. Myöskään tyyliä ei ole kuuleman mukaan unohdettu.

Ford Mustang Mach 1

– Mach 1:llä on erityinen paikka Mustangin historiassa ja on aika, että tämä erikoisversio ottaa kärkipaikan 5,0-litraisen V8:n tehovalikoimassa. Se palkitsee vannoutuneimmat Mustang-harrastajat, jotka vaativat sitä seuraavaa pykälää tehossa, tarkkuudessa ja keräiltävyydessä, kommentoi Fordin Icons-osastoa johtava Dave Pericak.

– Kuten alkuperäinen, uusi Mustang Mach 1 on uskollinen juurilleen, tuoden makean ulkonäön ja ratakykyisimmän 5,0-litraisen Mustangin ikinä.

– Mach 1 on aina ollut siltana tavallisten Mustangien ja Shelby-mallien välillä. Tyyli- ja ajettavuusnäkökulmista ajateltuna alkuperäinen Mach 1 onnistui erottautumaan ainutlaatuisena jopa Mustang-mallistossa – ja kuten nimi vihjaa, se todella liikkuu, sanaili puolestaan Ford Archivesin perintöbrändien päällikkö Ted Ryan.

Ford Mustang Mach 1

Edellisen kerran Mustang Mach 1 nähtiin mallistossa 2003 ja 2004.

Vielä ei ole tiedossa, tullaanko Mach 1:stä näkemään laajamittaisesti Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Ilmeisimmin Fordia kiinnostaa Mustang Mach -mallisto, sillä myös yhtiön tuleva sähköcrossover on Mustang Mach E. Yhtiö on käynnistänyt uudelleen tuotantoaan Meksikon tuotantolaitoksellaan koronaviruspandemian jäljiltä. Euroopassa Mach E on Britannian ja Ranskan Fordien mukaan kuitenkin myöhästynyt alkuvuoteen 2021.

Lähde ja kuvat: Ford

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat