Haluatko sijoittaa Volvoon? Tänä vuonna se onnistunee

Ajoneuvot Uutinen 15.5.2018

Haluatko sijoittaa Volvoon? Tänä vuonna se onnistunee

Volvoa luotsaava Zhejiang Geely Holding harkitsee vakavasti ruotsalaismerkin julkista osakeantia vielä kuluvan vuoden aikana.

99% Volvo Carsista omistava Zhejiang Geely Holding Group harkitsee kovassa nosteessa olevan ruotsalaismerkin julkista osakeantia vielä tämän vuoden aikana, kertovat sisäpiirilähteet Reutersille. Ruotsalaisvalmistajan arvoksi on arvioitu jotain 16 ja 30 miljardin dollarin väliltä.

Maaliskuussa Volvo Carsin pääjohtaja Håkan Samuelsson kertoi, että osakeanti on eräs mahdollisuus, josta päättää lopulta Geelyn taustalta löytyvä miljardööri Li Shufu.

Osakeanti saattaa toteutua jo tänä syksynä, mutta Volvon edustajan mukaan suunnitelmia ei ole vielä lyöty lukkoon. Myös osakeannin mahdollinen toteuttamistapa on vielä avoinna ja Geelyn harkinnassa. Kiinalaiskonserni on kuitenkin valinnut Citigroupin, Goldman Sachsin ja Morgan Stanleyn neuvonantajikseen osakeantiin liittyen.

Volvon alkuvuosi näyttää lupaavalta, sillä Kiinan kasvu ja markkinoiden toipuminen Yhdysvalloissa vauhdittivat ruotsalaisvalmistajan tuloksen 3,6 prosentin kasvuun ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Lähde: Automotive News Kuva: Moottorin arkisto

Lue myös:

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volvo

Kaikki koeajot

Uusimmat