ryhtyvätkö Daimler ja Volvo yhteistyöhön?

Ajoneuvot Uutinen 23.4.2018

Takana mahdollinen ristiomistus: ryhtyvätkö Daimler ja Volvo yhteistyöhön?

Spekulaatiot Daimlerin ja Geelyn ristiomistuksista antavat uutta virtaa puheille myös konkreettisesta teknologiayhteistyöstä.

Kiinalaisjätti Geely on ollut viime aikoina vauhdissa. Volvon ja oman automerkkinsä lisäksi konsernilla on näppinsä pelissä muun muassa Lotuksen, Lontoon mustien taksien, uutuusmerkki Lynk & Co:n sekä Volvon kuorma-autojen valmistuksessa.

Helmikuussa Geelyn keulamies Li Shufu osti itselleen 9,69% Daimlerin osakkeista viileällä noin yhdeksän miljardin dollarin hinnalla, siirtyen samalla saksalaisjätin suurimmaksi yksittäiseksi omistajaksi. Tavoitteena Shufulla lienee ollut varmistella konserninsa asemia Teslan, Googlen ja Uberin kaltaisten uusien tulokkaiden varalta. Daimlerilla osakekauppa on otettu vastaan melko pehmeästi, sillä Shufun ammattitaito ja kontaktit voivat osoittautua hyödyllisiksi.

Nyt saksalainen bisneslehti Manager Magazin on arvellut, että Daimler voisi vastavuoroisesti hankkia ”muutaman prosentin” Volvon henkilöautopuolesta Volvo Carsista. Samalla lehti kirjoittaa, että saksalainen autojätti olisi valmis toimittamaan ruotsalaismerkille moottoreita.

Yhtiöt ovat potentiaalisista suunnitelmistaan ymmärrettävän vaitonaisina. Daimlerin pääjohtaja Dieter Zetsche (kuvassa) kuitenkin kommentoi aiemmin, että mahdollinen yhteistyö Geelyn kanssa riippuu Daimlerin nykyisistä väleistä sen kiinalaiskumppani BAIC:n kanssa.

Nähdäänkö siis lähivuosina V90 Mercedeksen uudella kutoskoneella varustettuna? Ainakin ajatusleikki on houkuttava.

Lähde: Automotive News Kuva: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat