Ajoneuvot Uutinen 14.10.2015

Huhu: Porsche 911 R kehitteillä – ja loppuunmyyty

Kevyen ja urheilullisen 911 R:n moottori lainattu GT3-mallista.

Porschen huhutaan kehittävän uutta 911 R -mallia. Mallinimi on kunnianosoitus vuoden 1967 911R:lle, jota valmistettiin vain 22 kappaletta moottoriurheilua varten. Koria kevennettiin ohuemmilla koripelleillä ja lasikuituosilla. Voimanlähteenä oli viritetty 911S:n 2-litrainen bokserikutonen, joka tuotti 210 hevosvoimaa.

Ennakkotietojen mukaan uuden 911 R:n moottori on GT3-mallista tuttu 3,8-litrainen 475 hevosvoimainen kierroskone. GT3:n vaihteistona on aina salamannopea seitsenpykäläinen PDK-kaksoiskytkin, mutta R:n vaihteistoksi odotetaan kuusivaihteista manuaalia.

Alkuperäisen 911 R:n hengessä uutuudelta odotetaan huomattavaa painonsäästöä. Toistaiseksi tekniset tiedot ovat kuitenkin pelkkää spekulaatiota.

Porsche ei toistaiseksi ole varmistanut auton olemassaoloa tai hintaa, mutta valmistusmäärän arvioidaan jäävän alhaiseen 600 kappaleeseen. Toistaiseksi autosta on vuotanut vain yksi konseptikuva. Auton ostaneen henkilön kerrotaan varmistaneen huhut oikeiksi – valikoidulle joukolle myytävän 911 R:n kerrotaan olevan jo loppuunmyyty!

Porsche on aiemmin käyttänyt R-tunnusta Cayman R -mallissa.

Lähde: worldcarfans.com

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Porsche

Kaikki koeajot

Uusimmat