15000 McLarenia seitsemässä vuodessa

Ajoneuvot Uutinen 27.5.2020

Huipullakin tuulee: superautotehdas ja kilpatalli McLaren irtisanoo neljänneksen työvoimastaan

Koronaviruksen pysäyttämä maailma laittaa myös unelmamerkit koville.

Englantilainen McLaren Group irtisanoo 1 200 työntekijää, raportoi Automotive News Europe. Irtosanomiset ovat osa yhtiön muutoksia koronavirusepidemian muuttamassa maailmassa.

Koronaviruksen myötä myös McLarenin kaltainen unelmatehdas on joutunut koville: perinteinen kilpailutoiminta on pysähtynyt ja myös superautojen kysyntä on romahtanut.

–Olemme työskennelleet kovasti välttääksemme irtisanomisten tekemisen aiemmilla merkittävillä säästötoimilla kaikilla liiketoiminta-aloillamme, mutta meillä ei valitettavasti ole enää muita keinoja kuin vähentää työväkemme määrää, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Paul Walsh ilmoittaa.

Irtisanomiset koskevat kaikkia operaatioita

Automotive News Europe kertoo McLarenin olleen ensimmäinen Formula 1 -talli, joka lomautti väkeään säästötoimena pandemian varalta. Yhtiön 800 F1-työntekijästä arvioidaan irtisanottavan nyt noin 70 henkeä.

Irtisanomisten oletetaan koskevan yhtiön teknologia-, superauto- ja kilpatoimintaa, ilmoittaa McLaren antamassaan tiedotteessa. Yhteensä yhtiöllä on hieman yli 4000 työntekijää, joten irtisanomiset leikkaavat yhtiön työvoimasta peräti neljänneksen.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: McLaren

Kaikki koeajot

Uusimmat