27.5.2020

Huipullakin tuulee: superautotehdas ja kilpatalli McLaren irtisanoo neljänneksen työvoimastaan

15000 McLarenia seitsemässä vuodessa

Koronaviruksen pysäyttämä maailma laittaa myös unelmamerkit koville.

Englantilainen McLaren Group irtisanoo 1 200 työntekijää, raportoi Automotive News Europe. Irtosanomiset ovat osa yhtiön muutoksia koronavirusepidemian muuttamassa maailmassa.

Koronaviruksen myötä myös McLarenin kaltainen unelmatehdas on joutunut koville: perinteinen kilpailutoiminta on pysähtynyt ja myös superautojen kysyntä on romahtanut.

–Olemme työskennelleet kovasti välttääksemme irtisanomisten tekemisen aiemmilla merkittävillä säästötoimilla kaikilla liiketoiminta-aloillamme, mutta meillä ei valitettavasti ole enää muita keinoja kuin vähentää työväkemme määrää, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Paul Walsh ilmoittaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Irtisanomiset koskevat kaikkia operaatioita

Automotive News Europe kertoo McLarenin olleen ensimmäinen Formula 1 -talli, joka lomautti väkeään säästötoimena pandemian varalta. Yhtiön 800 F1-työntekijästä arvioidaan irtisanottavan nyt noin 70 henkeä.

Irtisanomisten oletetaan koskevan yhtiön teknologia-, superauto- ja kilpatoimintaa, ilmoittaa McLaren antamassaan tiedotteessa. Yhteensä yhtiöllä on hieman yli 4000 työntekijää, joten irtisanomiset leikkaavat yhtiön työvoimasta peräti neljänneksen.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde: Automotive News Europe, kuva: McLaren

Luetuimmat