Fat Jopo

Ajoneuvot Uutinen 15.4.2016

Jopon rantakunto alkaa lihomisella – Fat-jopo mukaan läskipyörätrendiin

Enemmän on kuulemma enemmän, jopa yksinkertaisuudellaan hurmanneessa jopossa.

Viime vuonna viisikymppisiään juhlinut Jokaisen Polkupyörä, taiteilijanimeltään jopo, on laajentanut repertuaariaan trendikkäiden läskipyörien maailmaan. Fat-jopon 26-tuumaiset tuhtirenkaat pitävät pyörän pystyssä vaikeammallakin polulla, joten uutuudella pitäisi taittua niin talvisten koulumatkojen kuin muta- tai loskareissujen. Pyörämalli onkin ollut erityisesti poikien ja nuorten miesten suosiossa. Runkokorkeus on 46 senttimetriä ja ajajan minimipituus on 142 senttimetriä.

fat-jopo-viisto_p

Paksujen renkaiden lisäksi uutuudessa on normaalia jopoa ronskimpi muotoilu, tehtaan kutsuessa läskipyörää ”polkupyörän katumaasturiversioksi”. Tiedossa ei kuitenkaan ole onko Fat-jopo tiloiltaan yllättävän ahdas ja onko sen polttoaineen kulutus yllättävän suurta. Lisääntyneen massan hallintaan auttavat kuitenkin Tektron mekaaniset levyjarrut sekä jopolle epätyypillinen, peräti kahdeksanvaihteinen Shimano Acera -vaihteisto.

Muiden jopojen tavoin Hangossa valmistettava uutuus on kuulemma käynyt jo hyvin kaupaksi Helkaman toimitusjohtaja Jari Elamon mukaan, mutta läskitrendiin ennättää vielä mukaan. Fat-jopon ovh on 799€, asettaen sen lähemmäs läskipyörien halvempaa markkinasegmenttiä.

Lähde ja kuvat: Helkama Velox

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat