15.4.2016

Jopon rantakunto alkaa lihomisella – Fat-jopo mukaan läskipyörätrendiin

Fat Jopo

Enemmän on kuulemma enemmän, jopa yksinkertaisuudellaan hurmanneessa jopossa.

Viime vuonna viisikymppisiään juhlinut Jokaisen Polkupyörä, taiteilijanimeltään jopo, on laajentanut repertuaariaan trendikkäiden läskipyörien maailmaan. Fat-jopon 26-tuumaiset tuhtirenkaat pitävät pyörän pystyssä vaikeammallakin polulla, joten uutuudella pitäisi taittua niin talvisten koulumatkojen kuin muta- tai loskareissujen. Pyörämalli onkin ollut erityisesti poikien ja nuorten miesten suosiossa. Runkokorkeus on 46 senttimetriä ja ajajan minimipituus on 142 senttimetriä.

Fat Jopo

Paksujen renkaiden lisäksi uutuudessa on normaalia jopoa ronskimpi muotoilu, tehtaan kutsuessa läskipyörää "polkupyörän katumaasturiversioksi". Tiedossa ei kuitenkaan ole onko Fat-jopo tiloiltaan yllättävän ahdas ja onko sen polttoaineen kulutus yllättävän suurta. Lisääntyneen massan hallintaan auttavat kuitenkin Tektron mekaaniset levyjarrut sekä jopolle epätyypillinen, peräti kahdeksanvaihteinen Shimano Acera -vaihteisto.

Muiden jopojen tavoin Hangossa valmistettava uutuus on kuulemma käynyt jo hyvin kaupaksi Helkaman toimitusjohtaja Jari Elamon mukaan, mutta läskitrendiin ennättää vielä mukaan. Fat-jopon ovh on 799€, asettaen sen lähemmäs läskipyörien halvempaa markkinasegmenttiä.

Lähde ja kuvat: Helkama Velox

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat