Mazda RX-Vision

Ajoneuvot Uutinen 27.1.2016

Ken on konsepteista kaikkein kaunein? Mazda RX-Vision

Mazdan muotoilukieli miellytti tuomareita eniten.

Pariisissa järjestetyssä Festival Automobile Internationalissa on jälleen jaettu kasa autoalan palkintoja. Kauneimman konseptiauton tittelin vei Mazda RX-Vision. Auto esiteltiin ensimmäisen kerran lokakuussa Tokion autonäyttelyssä.

Konseptiauto on Mazdan tutkielma siitä, miltä wankel-kiertomäntämoottoria käyttävä urheiluauto voisi näyttää. Muotoilufilosofialleen Mazda on antanut nimen ”KODO – Soul of Motion” ja sen jälki onkin jo nähtävissä Mazdan nykymallistossa sekä esimerkiksi Koeru-konseptiautossa.

Mazda RX-Vision

Keulalle sijoitettu wankel on konseptissa saanut nimekseen Skyactiv-R, voiman siirtyessä takarenkaille. Kaksipaikkaisen urheilucoupen resepti onkin tuttu Mazdan kulttimaineessa olevasta RX-mallisarjasta. Edellinen tuotantomalli, RX-8, poistui tuotannosta 2011 kustannusten ja päästörajojen kiristyessä. Konseptimallin yhteydessä ei kerrottu, onko Mazdalla vielä uusia suunnitelmia wankel-moottoreiden suhteen.

Kauneimman konseptiauton palkinnon saa auto, joka edustaa luovuutta ja nousevia trendejä. Vuotuisessa tapahtumassa palkintojen voittajat valitsee moottoriurheilun, arkkitehtuurin, muodin ja muotoilun asiantuntijoista koostuva raati.

Lähde ja kuvat: Mazda

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mazda

Kaikki koeajot

Uusimmat