Jaguar F-Pace P400e

Ajoneuvot Koeajo 6.5.2021

Koeajo: Jaguar F-Pace P400e – sähköistetty peruspäivitys toimii, mutta näkyy kontissa

Jaguar F-Pace kävi läpi kasvojenkohotuksen, jonka myötä voimalinjavalikoima sähköistettiin ja tarjolle tuli myös ladattava hybridi. Hyvää: laadukas yleistunnelma, voimalinjan toiminta, pikalataus. Huonoa: tavaratilan kyhmy.

Brittimerkki esitteli ensimmäisen katumaasturinsa vuonna 2015. Vaikka Jaguar F-Pace onkin ikääntynyt tyylikkäästi, oli auton jo korkea aika saada nippu päivityksiä.

Jaguar F-Pace P400e

Ensiesittelystään lähtien kiitosta saanutta ulkokuorta ei ole lähdetty liiaksi muokkaamaan. Pitää olla melkoinen asiantuntija tunnistaakseen uudistukset ilman vieressä olevaa vertailukohtaa. Maski on hieman edeltäjää massiivisempi, keulan ilmanottoaukkoja on suurennettu ja valot molemmissa päissä ovat muuttuneet sirompaan suuntaan. Koeajossa ollut auto oli varustettu urheilullisuutta korostavalla R-Dynamic -varustelulla ja ulkonäön mustilla yksityiskohdilla.

Jaguar F-Pace P400e

Sisätiloissa muutokset ovat huomattavasti mittavammat. Koko keskikonsoli on laitettu uusiksi ja näkymää hallitsee tyylikkäästi kojelaudan mukaisesti kaartuva 11,4-tuumainen näyttö.Jaguar F-Pace P400e

Pyöritettävän vaihteenvalitsimen tilalle on tullut perinteisempi ja ergonomisempi keppi, jonka oikealta puolelta löytyy ajotilavalintojen kytkin. Mittaristo on tuttu näyttö, eli sen asettelua ja sisältöä voi säätää oman maun mukaan.

Keskikonsolin näytön kautta käytetään uutta Pivi Pro -multimediajärjestelmää. Se tarjoaa huomattavasti edeltäjää tyylikkäämmän ulkonäön, mutta myös selkeämmän ja nopeamman käytettävyyden. Ajan hengen mukaisesti Pivi Pro tarjoaa myös langattomat päivitysmahdollisuudet, eli uusia ominaisuuksia ja esimerkiksi karttapäivityksiä voidaan ottaa käyttöön ilman huoltamovierailua.

Sähköistymistä läpi malliston

Malliuudistuksen yhteydessä kaikki perusvoimalinjat pienintä bensamallia lukuun ottamatta ovat saaneet kylkeensä kevythybriditekniikkaa. Mielenkiintoisin versio Suomen markkinoilla on kuitenkin uusi lataushybridi. Kaksilitrainen neloskone ja vaihteiston sisältä löytyvä sähkömoottori tarjoilevat yhdessä yli 400 hevosvoiman kokonaistehon ja vääntöä kunnioitettavat 640 newtonmetriä. Näillä lukemilla kyseessä on SVR-versiota lukuun ottamatta malliston tehokkain voimalinja, mutta pienten CO2-päästöjen ansiosta hinta on lähempänä malliston hinnat alkaen -päätä.

Jaguar F-Pace P400e

Pelkällä sähköllä liikuttaessa lähes 2,2 tonnin omamassa tuntuu hieman verkkaisena etenemisenä. Toki sähkömoottorin turvin pärjää maantienopeuksiin saakka, mutta silloin kuljettajalta vaaditaan hieman malttia. Moottorien yhteisvoimin F-Pace liikahtaa suorastaan kunnioitusta herättävään tahtiin.

Jaguar F-Pace P400e

Ladattava hybridi on aina varustettu mukautuvalla iskunvaimennuksella, ja mukavuus onkin kohdallaan. Ajettavuutta leimaa vaivattomuus ja helppous, mutta markkinointimiesten ihannoimaa urheilullisuutta on vaikea löytää.

Jaguar F-Pace P400e

Pelkän sähkön turvin F-Pace kulkee käytännössä noin 40 kilometriä. Ei mullistava, mutta monen arkiajoihin riittävä toimintamatka. Lataamisen osalta F-Pace tarjoaa valitettavasti vain yksivaiheisen AC-latauksen, mutta vastapainona se tukee myös CCS-pikalatausta. Toki aikaperusteisille DC-latureille 32 kW:n tehoilla ei kannata lähtökohtaisesti mennä.

Hybridiversion suurin kompromissi käytettävyyden suhteen löytyy tavaratilasta. Auton perusrakenteen ikä tulee tässä hyvin esille, sillä akku on sijoitettu taka-akseliston päälle ja tavaratila kärsii tästä varsin roimasti.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Jaguar

Kaikki koeajot

Uusimmat