Kysy Autoista

Ajoneuvot Kysy Autoista 26.3.2021

Kysy autoista: onko Škoda Superb 2016 hyvä auto?

Otsikossa esitettyyn kysymykseen on vaikea antaa yksiselitteistä vastausta – autojen hyvyyden määrittelyyn on yhtä monta tapaa kuin autoilijoitakin.

Olemme saaneet jonkin verran kysymyksiä, joissa tiedustellaan jonkin yksittäisen automallin hyvyyttä, tai pärjäämistä johonkin toiseen malliin verrattuna. Tällä kertaa vastaamme lukijan tiedusteluun siitä, onko Škoda Superb 1,8 TSI DSG vuosimallia 2016 hyvä auto.

Moottorin laajasta koeajopankista ei löydy juuri tällaisen yksilön koeajoa, mutta kyseisen sukupolven Superb on ajettu eri voimalinjoilla muutamaankin otteeseen. Niiden perusteella auton suurimpia vahvuuksia ovat tilavuus ja hyvin suunniteltu tavaratila. Ajettavuuskin on muuten hyvällä tolalla, mutta ainakin farmarikorissa on huomattu pientä nyökkimistä.

Vaikka voimalinjaa ei ole juuri Superbissa Moottorin toimesta ajettu, se on luultavasti autoon kelpo valinta – vaikka 1.4 TSI ei aivan mopo olekaan, ei isomman koneen lisätehosta ole haittaakaan. Mainittakoon tuon ikäisestä 1.4 TSI:stä sen verran, että kyseessä ei ole enää se huonoon maineeseen kohonnut jakoketjuongelmainen versio, vaan hihnakone – joten huono vaihtoehto ei sekään ole.

DSG-vaihteiston osalta etuvetomallissa käytettiin tuolloin seitsemänalueista kuivakytkinvaihteistoa, joka kantaa pahaa mainetta lukuisten ongelmien vuoksi. Esimerkiksi Moottorin käytetyssä Golfissa kyseistä vaihteistoa on korjattu jo kahteen otteeseen. Suurin osa vioista oli kuitenkin vanhempien mallien ongelmia ja vuoden 2016 vaihteistot ovat yleisen käsityksen mukaan jo huomattavasti lujempia vaikkei täydellisiä. Nelivetomalleissa käytettäviä märkäkytkinvaihteistoja pidetään kuitenkin luotettavampina vaihtoehtoina.

Autojen ominaisuuksiin saa usein hyvän perehdytyksen Moottorin koeajojen avulla. Lisää tietoja autojen vioista sen sijaan voi tutkia Moottorin vikatietolistan avulla. Lisäksi esimerkiksi GTÜ– ja Traficom-katsastustilastoista voi tarkastella autojen suoriutumista katsastuksissa. Näiden avulla jokainen saa itse arvioida onko kyseinen auto itselleen hyvä vaihtoehto. Jos näistä ei kuitenkaan saa tarpeeksi tietoa ostopäätökselle, vastailemme toki mielellämme jatkossakin kysymyksiin!

Kysy autoista

Jätä meille autoaiheinen sinua askarruttava kysymys. Toimituksemme vastaa viikoittain moottori.fi:ssä tulleisiin kysymyksiin. Voit myös lähettää kysymyksesi suoraan sähköpostilla kysyautoista [ät] moottori.fi.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat