Volvo logo konsepti Volvon uusi logo

Ajoneuvot Uutinen 23.9.2021

Lättänämuotia Ruotsista: tässä on Volvon uusi logo

Volvo on vaivihkaa uudistanut logonsa, joka noudattelee nyt autoalalla vallitsevaa ilmavan lättänyyden trendiä. Autojen keulalla logoa nähtäneen 2023 alkaen.

Nopealla vilkaisulla asiat ovat lähes kuten ennenkin, mutta totta se on: kuvassa on Volvon uusi logo. Yhtiö vihjasi tulevasta ja uudistetusta logosta jo kesäkuussa Volvo Concept Rechargen yhteydessä, ja nyt uusi logo on tuotu muun muassa Volvon mediasivustolle sekä Facebook-sivulle.

Logouudistuksesta uutisoivat yhdysvaltalainen Jalopnik, joka kertoo vahvistaneensa logomuutoksen yhtiön edustajilta. Myös Ruotsin Teknikens Värld kertoo logomuutoksesta.

Volvo ei edelleenkään luovu muinaisesta rautaa merkitsevästä symbolistaan, joka valittiin jämäkän imagonsa vuoksi jo merkin ensimmäiseen automalliin ÖV 4:ään vuonna 1927. Symboli on samalla myös Mars-planeetan ja sodanjumalan merkki. Usein arkikeskustelussa Volvon symboli mielletäänkin juuriensa takia myös maskuliinisuuden symboliksi.

Volvo logo konsepti Volvon uusi logo

Uusi logoversio luopuu aiemmasta kolmiulotteisesta tyylistä, kuten autoalalla on viime vuosina ollut tapana. Esimerkiksi Volkswagen, Renault, BMW ja Opel ovat jo vaihtaneet logonsa litistettyihin versioihin korostaessaan digitaalisuutta ja sitä, miten materiaaleja tarkastellaan nykyisin erilaisten näyttöjen kautta. Myös Volvo vetoaa litistymisessä digiloikkaan.

Uusi logo kertoo samalla myös henkilöautoja valmistavan Volvo Carsin lähentymisestä raskaan kaluston Volvo Groupin kanssa kiinalaisjätti Geelyn haalittua merkittävän määrän AB Volvon osakkeita. Autojen keulalle uutta logoa odotetaan mallivuodelle 2023.

Hiukan Volkswagenin avoimeksi jäävän W-kirjaimen tapaan myös Volvo on tuonut ilmavuutta logoonsa ja poistanut tekstin taustalla olleen raskaan poikkipalkin.

Volvo logo konsepti Volvon uusi logo

Volvo PV 52:n logoversio.

Myös Kia, Dacia ja Peugeot ovat uusineet merkkinsä kuluneen vuoden aikana, joskin kolmikko on uudistunut selvästi rohkeammin.

Lähteet: Jalopnik, Teknikens Värld, Volvo Kuvat: Volvo Teksti: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volvo

Kaikki koeajot

Uusimmat