Bugatti Chiron

Ajoneuvot Autonäyttely Frankfurt 2017 13.9.2017

Olkoon voima yhä kanssamme – tässä Frankfurtin tehohirmut

Vihreä liikenne ja sähköinen tulevaisuus olivat Frankfurtin kantavia teemoja, mutta mahtui autonäyttelyyn sitä perinteistä raakaa voimaakin.

Vaikka Frankfurtin autonäyttelyä hallitsivat sähköautojen konseptit, esiteltiin varsinaiselle tuotantoautopuolelle sähkövoimaa enemmän perinteistä raskasta polttomoottoritehoa.

Mercedes-AMG Project One

Mercedes-AMG Project One

Näyttelyn vauhtimallien kuningas on kiistatta Mercedes-AMG Project One. Formula 1 -teknologiaa rekisterikilpien väliin tuova projekti on kunnianhimoinen. Lupaukset ovat huimia: auton 1,6-litrainen V6-moottori on formulamoottorin muokattu painos. Katukäyttöön maksimikierroslukua on laskettu 11 000 kierrokseen minuutissa – mistään tylsästä vesittämisestä siis ei todellakaan ole kyse. Polttomoottoria täydennetään kolmella 163 hevosvoiman sähkömoottorilla. Kumpikin etupyörä saa yhden moottorin kolmannen ruokkiessa V6:n kampiakselia. Lopputulos on yli 1 000 hevosvoiman teho ja alle kuuden sekunnin kiihtyvyys kahteen sataan. Ensimmäiset autot luovutetaan asiakkaille vuonna 2019.

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

Veyronin seuraaja on toki ennestään tuttu, mutta eihän 1 500 hevosvoimaista taidonnäytettä voi ohittaa. Auton kiihtyvyydeksi kolmeen sataan luvataan vaivattomat 13,6 sekuntia.

BMW M5

BMW M5

Edeltävään kaksikkoon nähden M5:n tasan 600 hevosvoiman teho voi kuulostaa miedolta, mutta tavallisen viitossarjan korissa sekin on aika paljon. Supersedanien kummisedän uusimman painoksen merkittävin uutuus on loikkaus nelivetoon. Myös vaihteisto on vaihdettu kaksoiskytkinlaatikosta perinteiseen automaattiin.

Audi RS 4 Avant

Audi RS 4

Audin perinteinen vauhtifarkku siirtyy uuteen sukupolveen 2,9-litraisen tuplaturboahdetun V6-moottorin turvin. 450 hevosvoimaa saattelee auton sataseen 4,1 sekunnissa.

Bentley Continental GT

Bentley Continental GT

Bentleyn uusi Continental GT on ehdottomasti yksi näyttelyn kauneimmista ja sykähdyttävimmistä autoista. Valmistajalle ominainen panostus yksityiskohtiin näkyy kaikkialla ovenkahvoista jalopuun taakse piiloutuvaan näyttöruutuun. Perinteistä voimaakin löytyy, sillä Bentaygasta tuttu tuplaturboahdettu W12 tarjoilee 635 hevosvoimaa vaivattoman aristokraattiseen etenemiseen.

Ferrari Portofino

Ferrari Portofino

Uusi aukeavalla metallikatolla varustettu Portofino korvaa Ferrari-mallistossa California T:n. 3,9-litrainen tuplaturboahdettu V8-moottori tarjoaa mukavat 600 hevosvoimaa ja peräti 760 newtonmetriä vääntöä. Italialaiset lupaavat satasen saapuvan 3,5 sekunnissa.

Porsche 911 GT2 RS

Porsche 911 GT2 RS

Lyhytkin vilkaisu Porschen 911 GT2 RS:ään kertoo varsin paljon auton menohaluista. Klassiset 911-muodot ovat lähes täysin haudattu aerodynamiikan alle. Auton perästä löytyy 911 Turbon tuplaturbomoottorin kehitetty painos, joka luovuttaa takarenkaiden kiusaksi komeat 700 hevosvoimaa. Kyseessä on siten kaikkien aikojen tehokkain 911-malli katukäyttöön. Huippunopeudeksi luvataan komeat 340 kilometriä tunnissa.

Renault Megane RS

Renault Megane RS

Keltainen ilopilleri Renault Megane RS on toki tuhanteen hevosvoimaan pyöristyvien mallien rinnalla varsin kesy, mutta aina ei ole aikaa unelmoida. Leveä kori ja makeat muodot kätkevät 280 hevosvoimaa ja nelipyöräohjauksen.

Aspark Owl

Aspark Owl

Erikoisesti nimetty outolintu Aspark Owl on japanilainen näkemys sähköisestä superautosta. Tehoa luvataan noin tuhat hevosvoimaa, ja satasen pitäisi saapua kahdessa sekunnissa. Auton painoksi kerrotaan vain 850 kilogrammaa , mikä osittain selittyy vain 150 kilometrin toimintamatkalla.

Lamborghini Aventador S Roadster

Lamborghini Aventador Roadster S

Aventador S Roadster on Lamborghinia perinteisimmillään: näyttävä kuori kätkee 6,5-litraisen ahtamattoman V12-moottorin, joka kehittää 740 hevosvoimaa. Lopputulos on 350 km/h huippunopeus ja komea kolmen sekunnin kiihdytys sataseen.

Brabus G900

Brabus G900

Jo lähtökohtana oleva Mercedes-AMG G65 on täysin pähkähullu yhdistelmä 70-luvulta periytyvää raskaan sarjan maasturia ja turboahtimien piinaamaa V12-moottoria. Se antaa Brabukselle mainion lähtökohdan kiristää teholukemat 900 hevosvoimaan. Kolossin kiihtyvyydeksi kerrotaan 3,9 sekuntia sataseen ja huippunopeudeksi luvataan 270 kilometriä tunnissa. Tästä alkuperäisen G-maasturin suunnittelijat tuskin unelmoivat edes pikkujouluissaan.

Audi R8 RWS

Audi R8 RWS

Vuoden 2017 Frankfurtin autonäyttely jää historiaan käännekohtana, jolloin BMW esitteli M5:een nelivedon ja Audi R8:iin takavedon. RWS eli rear wheel series on 50 kiloa quattro-nelivedolla varustettua R8 V10:iä kevyempi. Takavetomallilla Audi haluaa tarjota entistä ketterämpää ja kuljettajakeskeisempää R8-mallia. 540 hevosvoimaa tarjonnee riittävän suorituskyvyn.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat