Audi RS 4

Ajoneuvot Autonäyttely Frankfurt 2017 13.9.2017

Koska nopea farkku on upea – Audi RS 4 Avant

Audi RS 4 Avant palaa juurilleen: keulalta löytyy jälleen V6-turbovoimaa.

Jos yksi autoluokka symboloi koko Audia, se on nelivetoinen nopea farmari. Esimerkiksi uusi Audi RS 4 Avant. Neljännen sukupolven RS 4 luottaa coupe-serkku RS 5:n tavoin 2,9-litraiseen tuplaturboahdettuun V6-moottoriin. Toisin sanoen RS 4 palaa juurilleen kahden V8-sukupolven jälkeen.

Audi RS 4

Huipputeho on nyt 450 hevosvoimaa ja vääntöä sylinteriryhmän keskelle asennetut ahtimet puhaltavat 600 newtonmetrin edestä. Kuormansidontalenkeille tulee siis käyttöä kiihdytyksissäkin, sillä noin 500 litran tavaratila liikahtaa muu auton mukana sataseen vain 4,1 sekunnissa. Vakiovarustein RS 4 kaitsetaan 250 kilometriin tunnissa, mutta lisävarusteena rajoittimen voi nostaa lukemaan 280 km/h.

Kilpa-auton inspiroima

Lisävarustelistalta löytyy RS-malleille tuttua tavaraa, kuten RS-urheilualustaa mukautuvalla iskunvaimennuksella, keraamisia jarruja ja RS-makuun muokattua dynaamista ohjausta.

Audi RS 4

RS 4 Avant erottuu miedommista A4 ja S4 Avant -serkuistaan 30 millimetriä leveämpien lokasuojien ansiosta. Tyyliin on haettu inspiraatiota Audi 90 quattro IMSA GTO -kilpurista. Esittelymallin Nogaro blue –väri taas kumartaa tietysti kohti Audin villien farkkujen kantaisää RS 2 Avantia.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat