Porschen dokumenttielokuva Endurance

Ajoneuvot Moottoriurheilu 19.4.2020

Kumpi on kovempi, Le Mans vai Nürburgring? Porschen dokumenttielokuva antaa osviittaa

Endurance on Porschen dokumenttielokuva siitä, millaista moottoriurheilun kestävyysurheilu on silloin, kun 24 tunnin kuninkuuskisat Le Mans ja Nürburgring ovat vain viikon välein. Koetuksella ovat autot, tiimit ja kuljettajien pääkopat.

Moottoriurheilusarjojen huilatessa koronaviruksen varotoimenpiteiden takia voidaan sentään muistella menneitä. Porsche julkaisi muutama viikko sitten Endurance-dokumenttielokuvan, joka pakkaa 90 minuuttiin melkoisen määrän hienoja hetkiä.

Endurancen dokumenttihenkinen tyyli on toki käynyt Porschen leikkaushuoneen kautta, mutta rankka ja tarinarikas kestävyyskisakesä 2019 on silti tiivistetty ihastuttavan aidosti. Dokumentin kantavana teemana on, että samat henkilöt ja autot kokoontuivat viikon sisään niin Le Mansin 24 tunnin kilpailussa kuin Nürburgringin ikonisessa ADAC 24h Rennen -mittelössä. Muistissa on myös Porschen menestys vuoden 2018 kilpailuissa, joten hallitsevat mestarit lähtevät vaikeasta asemasta puolustustaisteluun.

Porschen dokumenttielokuva Endurance

Samalla korostuvat näiden kahden kilpailun henkiset erot.
– Olo on kuin tulisit Hollywoodista kotikaupunkiisi, kiteyttää eräs Porschen kuljettajista näiden kahden kisan erot.

Jatkuva kisaaminen on rankkaa tiimeille, mekaanikoille, pomoille ja kuljettajille. Endurance valottaa hienosti muun muassa Kévin Estren ajatusmaailmaa ja mitä hän mietti tehdessään mielettömän ohituksen Nordschleifella 2019 kisassa. Toisaalta paljon aikaa annetaan Laurens Vanthoorin lippuvirheen analysointiin ja Vanthoor kertoo mietteitään, miltä tuntuu palata tiimin pilttuuseen kilpailumenestyksen hukkaamisen jälkeen. Ymmärrystä löytyy myös tiimin johdolta.

Endurance on katsottavissa YouTubesta ja sen kesto on 91 minuuttia.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Porsche

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Porsche

Kaikki koeajot

Uusimmat