Renault Kangoo Z.E.

Ajoneuvot Esittely Uutinen 12.12.2016

Renault Kangoon toimintamatka kasvoi sadalla kilometrillä

Ranskalaisvalmistajan sähköautokatras kasvaa vuonna 2017. Tuorein tulokas on päivitetty Renault Kangoo Z.E.

Renaultin maahantuoja aikoo laajentaa Suomessa tarjolla olevaa sähköautomallistoaan.

Hyötyautopuolella kilpaa kiristää ensi vuonna uudistunut Renault Kangoo Z.E.

Pienen tavara-auton uusi moottori/akku-yhdistelmä mahdollistaa sen, että toimintamatka täyslatauksella kasvaa nykyisestä 170 kilometristä 270 kilometriin, joka tarkoittaa noin 200 km normaaliajossa.

Maahantuojan mukaan Renault Kangoo Z.E. tarjoaa siis pisimmän toimintamatkan pienten tavara-autojen luokassa.

Renault Kangoo Z.E.

Keväällä 2017 autokansa saa Suomessakin tutustuttavakseen uudistuneen viisipaikkaisen Renault Zoe -täyssähköauton. Sen toimintamatka täyslatauksella on lähes kaksinkertainen edeltävään Zoe-malliin verrattuna.

Erikoinen Twizy

Renault Twizy-sähkökulkupeli on ranskalaisen sähköautokatraan erikoisin jäsen. Twizy yhdistää valmistajansa mukaan kaksi-, kolme- ja nelipyöräisten parhaat puolet. Kaksipaikkainen Twizy on ainoastaan 2,34 metriä pitkä ja 1,24 metriä leveä.

Valittavana on kaksi tehovaihtoehtoa, joista Twizy 45:n moottorin teho on neljä kilowattia. Kevyen ajoneuvon voi rekisteröidä mopoautoksi, jolloin sen ohjaimiin voi tarttua jo 15-vuotiaana.

Tehokkaammassa Twizy 80:ssä on 13 kW:n (17 hevosvoimaa) tehoinen sähkömoottori. Väkevämmän Twizyn huippunopeus on 80 km/h. Twizy 80 rekisteröidään kevytnelipyöräksi ja se vaatii B-ajokortin.

Twizyt Suomeen keväällä 2017.

Renault on Euroopan johtava sähköautovalmistaja. Ranskalaisten sähköautojen myynti on ylittänyt Euroopassa jo 100 000 kappaleen rajan.

Suomessa Renault-sähköautojen myynti ja huolto on aluksi keskitetty autoverkkokauppa.fi:lle.

Lähde ja kuvat Renault

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat