Suzuki saa uusia malleja Eurooppaan Toyota hybrid Corolla RAV4

Ajoneuvot Uutinen 21.3.2019

Suzuki saa uusia malleja Eurooppaan – taustalta löytyvät Toyotan suosikit

Kansansuosikki Toyota Corolla ja mainiosti menestynyt Toyota RAV4 nähdään 2020 alkaen myös Suzukin keulamerkillä varustettuna.

Toyota ja Suzuki solmivat yhteistyösopimuksen vuonna 2017 ja nyt japanilaiskaverukset ovat päässeet kaverisuhteessaan seuraavaan vaiheeseen. Maailmanlaajuisesti luvassa on molemminpuolista automallien ja teknisen osaamisen vaihtoa. Euroopassa yhteistyön hedelminä nähdään Toyotan valmistamia Suzuki-malleja peräti kaksin kappalein.

2020 alkaen Suzukin mallistoon liittyy hybridivoimalinjaan luottava farmariauto, joka valmistetaan Corollan tuotantolinjalla Englannin Burnastonissa. Jotain auton samankaltaisuudesta tuttuun Corollaan kertoo myös, että muutos ei vaadi tuotantolinjalle merkittäviä lisäinvestointeja tai lisätyöpaikkoja.

Toinen uutuusmalli on Suzukin versio Toyotan RAV4-katumaasturihybridistä, joka tuodaan Eurooppaan Japanista. Oletettavasti myös RAV4:n kohdalla muutokset jäävät minimaalisiksi.

Brexit-turvaa ja hiilidioksidirajoja

Suzuki saa uusia malleja Eurooppaan Toyota hybrid Corolla RAV4

Toyotalle korkeampi käyttöaste sen Britannian tehtailla on tapa vankistaa niiden asemia epäselvien Brexit-neuvotteluiden jatkuessa edelleen. Uuden Corollan tuotantoa varten yhtiö investoi vast’ikään yli 280 miljoonaa euroa Burnastonin laitokseensa. Moottorit Suzukin Corolla-versioon tulevat puolestaan Toyotan Deesiden tehtaalta Walesista.

– Tuotantomäärät vahvistuvat lähempänä h-hetkeä ja jäänevät tehtaiden nykyisten tuotantomäärien sisään, kommentoi Toyotan edustaja Automotive News Europelle. Yhtiöstä lisättiin, että toiveena on kuitenkin muiden autovalmistajien tavoin pehmeä ja tullivapaa Brexit.

Suzukia uudet mallit puolestaan auttavat alentamaan sen mallistotason hiilidioksidipäästöjä Euroopassa 2020 alkaen. Valmistaja on joutunut jopa rajoittamaan suositun Jimnynsä toimituksia pitääkseen mallistokohtaiset hiilidioksidipäästöt kurissa. JATO Dynamicsin raportin mukaan japanilaismerkin mallistokohtainen hiilidioksidipäästö oli viime vuonna 114,2 g/km, ollen Euroopan kuudenneksi matalin. Suzukin perinteiset bensiinimoottorit tullaan rakentamaan Toyotan avustuksella Toyotan moottoritehtaalla Puolassa.

Valmistajat tekevät lähivuosina myös tiivistä yhteistyötä Intian markkinoilla, jossa luvassa lisää keulamerkkikauppaa Toyotan ja Suzukin mallien kesken. Afrikan markkinoita varten Suzuki puolestaan toimittaa Toyotalle nipun erilaisia maasturimalleja sekä tarjoaa suunnitteluapua Intian markkinoille.

Lähteet: Automotive News, Suzuki Kuvat: Suzuki, Toyota

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Suzuki

Kaikki koeajot

Uusimmat