Ajoneuvot | Autonäyttely | Geneve 2017 | Uutinen | 7.3.2017

Takaisin nappulaliigaan – Volkswagen Sedric on autonomian päiväuni

Innovatiivisten tulevaisuusvisioiden keskellä painonapin kutsuminen vallankumoukselliseksi ei naurata.

Jaa artikkeli

Dieseleiden jälkeen uutta suuntaa etsivä Volkswagen esitteli jälleen autonäyttelyn kunniaksi uuden vision tulevasta. Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä katse kohdistui I.D.:tä ja erilaisia hippibussikonsepteja pidemmälle tulevaisuuteen, sillä Volkswagen Sedric on täydellisen autonomian visio kaupunkikulkineesta.

Volkswagen Sedric

Tuomas Veturin ja uudehkon pesukoneen yhdistelmältä näyttävä Sedric tarjoaa aulamaiset kulkutilat 2+2 hengelle. Kyseessä on Volkswagen-ryhmän ensimmäinen konseptiajoneuvo ja ryhmän alamerkkien odotetaan tekevän tulevaisuudessa konseptista ja sen esittelemistä ideoista omat versionsa.

Möhkömäinen rakenne on suunniteltu lempeäksi, turvallisuutta henkiväksi ja kaupunkiympäristöön sopivaksi. Sedricin tarkoituksena on, monien muiden autonomisten ajoneuvojen tavoin, tarjota liikkuvuutta myös erilaisille erityisryhmille.

Volkswagen Sedric

Täydellisen autonomisena ajoneuvona Sedricissä ei ole hallintalaitteita, vaan matkustajien odotetaan kommunikoivan reittitarpeensa autolle esimerkiksi puhumalla tai älypuhelinsovelluksella. Matkustajat voivat seurata reissun etenemistä suurena heijastusnäyttönä toimivan tuulilasin avulla, tai huokaista hetkeksi helpotuksesta ja sulkea silmänsä sohvalla kyyhöttäen.

Volkswagen Sedric

Volkswagenin visioissa suurin osa Sedriceistä on valjastettu konsernin pyörittämän vertaiskäyttöpalveluntarjoajan alaisuuteen, mutta autoja myydään toki esimerkiksi perheille. Sedric voisi viedä lapset kouluun ilman aikuisen vaivaamista ja hakea esimerkiksi ostokset, perhetutut asemalta sekä perheen junnun treeneistä. Käyttökokemuksen ytimenä on Volkswagenin mukaan nappi, jolla ajoneuvo kutsutaan paikalle, ja joka kertoo valojen avulla ajoneuvon tilanteesta.

Volkswagen Sedric

Sinne tänne on ripoteltu myös hauskoja materiaalivalintoja: osa pinnoista on valmistettu koivuparkitusta nahasta ja Sedricin sisäilmasta huolehtii takalasillinen eläviä kasveja.

Volkswagen Sedric

Sedric on osa Volkswagenin viime vuonna lanseerattua ”Together – 2025” -strategiaa.
– Olemme täysin vakuuttuneita, että täysin autonomiset ajoneuvot tekevät kaupunkielämästä helpompaa, ympäristöystävällisempää ja turvallisempaa. Sedric on tästä ensimmäinen osoitus, linjasi Volkswagenin pääjohtaja Matthias Müller.

Volkswagen Sedric

– Väärinkäsitysten välttämiseksi kerrottakoon, että VW-ryhmä ei aio rakentaa ajoneuvoja tulevaisuudessa, vaan se tehtävä sujuu edelleen parhaiten ryhmän automerkeiltä. Konseptiauto on kuitenkin osoitus uudesta itsehavainnoinnistamme ja ryhmän sisäisestä yhteistyöstä ja tiedonvaihdosta.

Lähde: Volkswagen, Automotive News Kuvat ja video: Volkswagen

Jaa artikkeli

Keskustelu