Toyota bZ4X

Ajoneuvot Uutinen 28.6.2022

Toyota takaisinkutsuu bZ4X -sähköautoja – vaarana pyörän irtoaminen

Riskiyksilöitä on Suomessa kaksi kappaletta, mutta ne eivät ole asiakkaille luovutettuja autoja. Euroopanlaajuisesti kampanja koskettaa 2 700 autoa.

Toyotan ensimmäinen moderni täyssähköauto bZ4X ensiesiteltiin vasta viime vuoden loppupuolella, ja ensimmäiset yksilöt ovat saapuneet Eurooppaan kuluneen kevään aikana. Takaisinkutsukampanja ei tämän vuoksi päässyt äitymään kovinkaan laajaksi, sillä maaliskuun ja kesäkuun välillä valmistettuja autoja koskeva riski havaittiin onneksi ajoissa. Euroopassa asiakkaalle on ehditty luovuttaa vasta yksi ainoa bZ4X. Loput, vajaat kolmetuhatta yksilöä lienevät siten esittelyautoja ja vielä luovutusta odottavia yksilöitä, jotka siis tarkastetaan ennen luovutusta. Autot ovat tarkastukseen asti ajokiellossa.

Toyota bZ4X

Yhdysvalloissa asiakkaille on puolestaan ehditty luovuttaa vajaat 300 bZ4X-yksilöä. Siellä takaisinkutsutut autot haetaan asiakkaan kotipihasta, ja tarkistuskäynnin ajaksi hän saa sijaisauton. Kustannuksia tästä ei luonnollisestikaan asiakkaalle tule.

Mahdollisessa ongelmatilanteessa pyöränpultit voivat löystyä, ja pyörän tukeva kiinnittyminen pyörännapaan vaarantua. Ääritilanteessa tämä saattaa johtaa renkaan irtoamiseen. Toyotan tietojen mukaan pyöränpulttien mahdollinen löystyminen ei ole aiheuttanut yhtään onnettomuutta eikä muitakaan vaaratilanteita.

Lähde ja kuvat: Toyota

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat