triumph tiger sport

Ajoneuvot Moottoripyörät Uutinen 8.10.2021

Triumph Tiger Sport 660 – tuttu tekniikka uusissa kuorissa

Tiger Sport 660 on Triumphin keskikokoinen crossover, joka kilpailee Yamaha Tracer 7:n kanssa samojen asiakkaiden suosiosta.

Triumphin uusi Tiger Sport 660 on valmistajan mukaan urheilullinen seikkailupyörä. Sen 17-tuumainen rengastus ja vain vähän katupyöriä pidemmät joustomatkat kertovat, että maastoajon sijaan pääasiallinen käyttötarkoitus taitaa kuitenkin olla soratieseikkailuissa ja matkailussa. Niinpä sitä voi yhtä hyvin kutsua crossoveriksi tai ”katumaasturiksi”. Samaan kategoriaan kuuluu myös sen lähin kilpailija, Yamaha Tracer 7.

Kovat odotukset

triumph tiger sport

Tiger Sportin tekniikka on tuttu viime vuonna esitellystä nakumalli Tridentistä. Kolmisylinterinen ja 660-kuutioinen rivimoottori on teholtaan 81 hevosvoimaa, ja vääntöä se tarjoaa 64 newtonmetriä. Tridentiä myytiin viime vuonna noin 12 500 kappaletta, mikä yllätti positiivisesti noin 60 000 moottoripyörää vuodessa valmistavan Triumphin. Se osoitti, että kilpailukykyisesti hinnoitellulla ja kilpakumppaneistaan kolmisylinterisyydellään erottuvalla Triumphilla on kysyntää. Nyt brittivalmistaja odottaa kysynnän olevan kovaa myös katetulla ja paremmin matkailuun varustellulla Tiger Sportilla.

Kuljettajan valittavissa on kaksi ajoasetusta: Road ja Rain. Tuulilasin korkeus on helposti yhdellä kädellä säädettävissä, ja samoin siinä on takajousen esijännityksen etäsäätö. Jarru- ja jousituselementit tulevat tutuilta ja tunnustetuilta toimittajilta, Nissiniltä ja Showalta. Mittaristo on TFT- ja LCD-näytön yhdistelmä, joka on pientä ulkonäköviilausta lukuunottamatta sama kuin Tridentissä. Bluetooth-yhteydellä mittaristoon on liitettävissä älypuhelin, navigointi ja GoPro-kameran etäkäyttö. Polttoainetankin tilavuus on 17 litraa, joten ilmoitetulla 4,5 litran kulutuksella tankillinen riittää noin 375 kilometrin matkalle.

Yli 40 tuotteen lisävarustevalikoima

Lisävarusteina on tarjolla mm. pyörän väreihin soinnutetut sivulaukut, kaksi kypärää sisäänsä vetävä takalaukku ja vesitiiviit sisälaukut kaikkiin kolmeen, lämpökahvat, rengaspainevalvonta, lisävalot sekä matalampi / mukavampi satulavaihtoehto.

Valmistajan mukaan Tiger Sport 660:n huoltokustannukset ovat ensimmäisen kolmen vuoden aikana 30 prosenttia edullisemmat kuin lähimmässä kilpailijassa. Siinä on huomioitu 1000 kilometrin ensihuolto ja kolme vuosihuoltoa. Öljynvaihtohuoltojen väli on 16 000 kilometriä, mikä tarkoittaa että useimmille riittää yksi vuosittainen huolto. Kolmen vuoden huoltojen yhteenlaskettu työaika on Triumphilla vain 8,3 tuntia.

Malli on saatavilla myös A2-luokan 48 hevosvoiman tehoisena, jollon vääntölukema on 55 newtonmetriä. Tehorajoitettu malli on mahdollista muuttaa täysitehoiseksi valtuutetussa huollossa. Tiger Sport 660 saapuu jälleenmyyjille tammikuussa 2022. Hinta Suomessa on 11 500 euroa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Triumph

Kaikki koeajot

Uusimmat