Audi A3

Ajoneuvot Autonäyttely Geneve 2020 Uutinen 3.3.2020

Uudet kuoret: neljännen sukupolven Audi A3

Audi A3 säilyttää vanhan tutun korinsa, mutta pinnat ovat uudet sisällä ja ulkona.

Audi A3 siirtyy neljänteen sukupolveen. Uudistus tehdään sisarmalleista Volkswagen Golfista, Škoda Octaviasta ja Seat Leonista tuttuun tapaan päivittämällä pinta ja teknologia vanhan peruskorin ympärille. Väistyvä A3 on edelleen niin erinomainen auto, ettei ratkaisua tarvinne ihmetellä.

Audi A3:n mitat ovat siis lähes ennallaan, kokonaispituus muuttuu kolmisen senttiä, akseliväli pysyy ennallaan.

Audi A3

Sähköistys ja neliveto myöhemmin

Moottorivalikoima kattaa alkuun vain kolme vaihtoehtoa: 1,5-litraisen 150-hevosvoimaisen TSI-bensiinimoottorin rinnalla ovat 2.0 TDI -dieselin 116- ja 150-hevosvoimaiset versiot. Alkuun tarjolla on vain etuveto manuaali- tai kaksoiskytkinvaihteistolla, mutta sähköistetyt voimalinjat ja nelivedot saapuvat pian.

Pääroolissa ensiesittelyssä ovat siis uusi ulkoasu, sisusta ja teknologia. Uusi A3 näyttää varsin raikkaalle, ilmeessä on hieman jopa edellisen RS 3:n muhkeutta. Audi kertoo korostavansa lokasuojien levityksiä visuaalisesti, mikä selittänee havainnon. Keulasta löytää uudet matriisiledeillä toteutetut päiväajovalot.

Näyttöjä ja kierrätystä

Sisustaa hallitsee 10,1-tuumainen kosketusnäyttö, joka on tuttu esimerkiksi uudistetusta Audi A4:stä. Virtuaalimittaristoa tarjottaneen kahtena versiona, sillä Audi mainitsee plus-version olevan 12,3-tuumainen.

Näyttöjen lisäksi sisusta panostaa ympäristöystävällisyyteen korostamalla kierrätysmateriaaleja: istuinverhoilu on uusiokäyttöön päätyneistä PET-kierrätysmuovipulloista tehtyä kuitua.

Audi A3

Ympäristöön panostetaan myös aktiivisella turvallisuudella. Vakiovarustelu kattaa hätäjarrutus- ja väistöavustimet sekä kaistavahdin, lisärahalla saa tietysti paljon kookkaammista Audeista tuttuja järjestelmiä.

Audi A3:n kansainväliset koeajot järjestetään jo maaliskuun aikana ja koeajon päässemme julkaisemaan 30. päivä.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat